Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bevestigd: er komt inderdaad een bioscoopfilm van ‘De Luizenmoeder’

Bevestigd: er komt inderdaad een bioscoopfilm van ‘De Luizenmoeder’

Bevestigd: er komt inderdaad een bioscoopfilm van ‘De Luizenmoeder’

Actrice Meral Polat (38) – beter bekend als moeder Mel in ‘De Luizenmoeder’ – leek onlangs al te verklappen dat er een speelfilm gebaseerd op de hitserie in de maak was, en nu is het nieuws ein-de-lijk bevestigd. Eén ding: fans moeten nog wel even geduld hebben tot-ie op het witte doek verschijnt.

Film ‘De Luizenmoeder’

De succesvolle serie De Luizenmoeder krijgt officieel een vervolg in de bioscoop. Ilse Warringa neemt de regie op zich en maakt hiermee haar speelfilmdebuut als regisseur, zo maken producenten Nijenhuis & Co en Bing Film & TV bekend. De opnames staan gepland voor de tweede helft van 2020.

Juf Ank

“De voorpret is er al, op papier bestaat het al en in mijn hoofd draait de film al op volle toeren: ik kan me er dus enorm op verheugen om de personages van De Klimop weer nieuw leven in te blazen en ze heerlijk als vanouds op mekaar in te laten hakken”, aldus Ilse Warringa, die opnieuw in de huid van Juf Ank zal kruipen.

Hitserie

De Luizenmoeder werd uitgezonden in 2018 en 2019 en vertelde over het wel en wee op basisschool De Klimop waar juffrouw Ank en directeur Anton de scepter zwaaien. De serie hield wekelijks vele miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd en werd onder meer bekroond met de prestigieuze Nipkowschijf. Na twee seizoenen stopte de serie, onder meer omdat schrijver en acteur Diederik Ebbinge geen zin meer had. “Omdat ik het succes niet wil uitmelken en graag stop op het hoogtepunt”, liet hij eerder weten.

Lees ook
Voor ‘De Luizenmoeder’-fans: NPO komt met nieuwe hilarische serie met sterrencast

Zo. Veel. Vragen.

De wens voor een De Luizenmoeder-film was er al langer. Eerder werd al bekend dat de voltallige cast, met uitzondering van Diederik Ebbinge heeft toegezegd mee te willen doen. Ook fans zagen een vervolg wel zitten. Ze werden immers achtergelaten met een hoop vragen. Want wat had die innige zoen van Anton en Ank (Ilse Warringa) te betekenen? En bloeide er nou iets op tussen Hannah (Jennifer Hoffman) en conciërge Volkert (Henry van Loon)? “We willen gewoon weten hoe het afloopt”, werd er destijds volop getwitterd. Die vragen worden hopelijk allemaal beantwoord!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

? Nou, met de muzikaliteit van Juf Ank zit het wel snor, vind je niet? #deluizenmoeder

Een bericht gedeeld door De Luizenmoeder (@deluizenmoeder.at) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

? Het schooljaar is voorbij. Dat was het dan. En onthoud: alles komt goed. #DeLuizenmoeder

Een bericht gedeeld door De Luizenmoeder (@deluizenmoeder.at) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: AVROTROS