Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Aftellen! Waargebeurde bingeknaller ‘Dirty John’ seizoen 2 verschijnt op déze datum op Netflix

Aftellen! Waargebeurde bingeknaller ‘Dirty John’ seizoen 2 verschijnt op déze datum op Netflix

Aftellen! Waargebeurde bingeknaller ‘Dirty John’ seizoen 2 verschijnt op déze datum op Netflix

De serie ‘Dirty John’, grofweg de waargebeurde versie van de razend populaire bingefavoriet ‘YOU’, was een ware kijkcijferhit. Nadat eind maart de trailer van de tweede reeks verscheen en Amerikanen al wekenlang op het puntje van hun stoel zaten tijdens het spannende vervolg, komt seizoen 2 nu eíndelijk bijna naar Netflix.

‘Dirty John: the Betty Broderick Story’

Dat heeft de streamingsdienst bekendgemaakt. Al op 14 augustus kunnen we op de bank ploffen voor het loeispannende tweede deel, waarin we kennismaken met de krankzinnig geworden Betty Broderick. We wisten natuurlijk al dat we Debra en John niet meer terug zouden zien. Dat verhaal was een gesloten boek. Dirty John is dan ook een anthologieserie, waarin ieder seizoen een compleet nieuw verhaal vertelt. Wel draait de reeks continu om dodelijke stalkerverhalen waar je de kriebels van krijgt. En, allemaal waargebeurd, voor een verhoogde dosis spanning.

Smerigste scheiding ooit

Seizoen twee draait zoals gezegd om Betty Broderick, die haar ex-man Dan Broderick en diens nieuwe vrouw Linda vermoordde. De bizarre scheiding van Betty en Dan, enkele maanden voor de moord, is één van de beroemdste scheidingszaken van Amerika en werd door talkshowkoningin Oprah Winfrey zelfs uitgeroepen tot ‘de smerigste scheiding’ ooit. Broderick vs. Broderick, zoals de zaak werd genoemd, was wat je kunt noemen een vechtscheiding van het meest ordinaire niveau.

Firma list en bedrog

Betty en Dan trouwen in 1969 en krijgen in totaal vijf kinderen: Kim, Lee, Daniel, Rhett en een zoontje dat twee dagen na de geboorte overlijdt. Betty was jarenlang kostwinner van het gezin, zodat haar man kon studeren aan Harvard en een glansrijke carrière kon opbouwen. In oktober 1983 krijgt Betty vermoedens dat Dan vreemdgaat. Hij ontkent en noemt zijn vrouw ‘gestoord’, maar bekent twee jaar later wel degelijk een verhouding met Linda te hebben. Hij koopt een huis, neemt de zorg van de kinderen over en een slepende vechtscheiding volgt, met een dodelijke afloop.

Lees ook
Driedubbel gestoord en rete spannend: dít is de trailer van ‘Dirty John’ seizoen 2

Topcast

Golden Globe-winnaar Christian Slater (Mr. Robot) vertolkt Dan en Amanda Peet (Identity) kruipt in de huid van Betty. Met uitspraken als “I would have been treated better, if I would have been a dog that served my master” en “I’m not the crazy one, he is”, weet je dat je alle afleveringen weer op het puntje van je stoel gaat zitten. Op 14 augustus kun je los!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Netflix