Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Tijd voor een marathon: dit zijn de beste films die op dít moment op Disney+ staan

Tijd voor een marathon: dit zijn de beste films die op dít moment op Disney+ staan

Tijd voor een marathon: dit zijn de beste films die op dít moment op Disney+ staan

Ben je de reclames op televisie beu, maar heb je inmiddels ook alle pareltjes op Netflix en Videoland er al tussenuit gevist? Gelukkig bestaan er nog een hoop andere streamingsdiensten. Neem bijvoorbeeld Disney+, dat barst van het leukste kijkvoer. Op zoek naar een film om te kijken? Flair zet de beste voor je op een rij.

Films Disney+

Als je op zoek bent naar heerlijk kijkvoer, ben je bij Disney+ aan het juiste adres. Of je nu zin hebt in een spannende film of gewoon luchtige animatie: hier kun je je hart ophalen.

1. Pinocchio

Pinocchio (1940) was na Snow White and the Seven Dwarfs (1937) de tweede animatiefilm van Disney en misschien tot op de dag van vandaag nog altijd de meest iconische. Sterker nog: iedereen is het er wel over eens dat dit misschien wel één van de beste geanimeerde films ooit is. Het verhaal ken je. Maar heb je dit oudje eigenlijk wel gezien? Zo niet: Doe. Dat. Direct. Alleen al die magistrale opening, met het prachtige nummer When You Wish Upon a Star, is meer dan de moeite waard.

2. Inside Out

Een moderne Pixar-klassieker over het meisje Riley dat opeens moet dealen met een flinke opschudding in haar leven: verhuizen. Nieuwe stad, een ander huis én een andere school… We krijgen een letterlijk inkijkje in haar brein en zien hoe de emoties Vreugde, Angst, Woede, Droefheid en Walging Riley door dit oerwoud van moodswings proberen te loodsen. Het eindresultaat is hilarisch, herkenbaar en ontroerend.

3. Frozen

Je kunt het grijsgedraaide nummer Let It Go waarschijnlijk niet meer horen, maar als je die irritatie eventjes weglaat, blijft er een meesterlijke animatiefilm over. Frozen is op en top Disney. Werkelijk alles zit erin. Een magische sprookjessetting, mysterieuze wezens en een flinke dosis musical. En dat Elsa (Idina Menzel) géén man nodig heeft om een Disney-prinses te kunnen zijn, is een fijne bijkomstigheid.

4. Toy Story 3

Kiezen uit één van de vier Toy Story-films is natuurlijk een onmogelijke taak. Toch gaan we voor deel 3 vanwege dat perfecte, full circle-einde. Je weet wel, dat stukje waarbij je tranen als een waterval uit je ogen kletterde. Woody, Buzz en de speelgoedgang hebben al heel wat avonturen meegemaakt, maar deze – die ons een zoveelste, wijze levensles leerde – is ons altijd het meeste bijgebleven. So long, partner.

5. Thor: Ragnarok

MCU-films waren altijd al heerlijk prettig gestoord, maar regisseur Taika Waititi gaf dondergod Thor (Chris Hemsworth) een ongekende boost met Ragnarok. Een intergalactische roadtrip met een hernieuwde, hilarische Thor bleek een schot in de roos. Ragnarok, met nieuwe personages als Valkyrie (Tessa Thompson) en perfect gebruikte oude personages als Loki (Tom Hiddleston) en Hulk (Mark Ruffalo), is wat ons betreft één van de beste MCU-films tot nu toe.

6. WALL-E

WALL-E is zóveel meer dan een schattige robotfilm voor kids. Deze Pixar-schoonheid vertelt het verhaal van de eenzame schoonmaakbot WALL-E. Hij mag puinruimen op een verlaten aarde terwijl de mensheid – die de planeet onbewoonbaar maakte – ergens anders vertoeft. Zijn kleine leefwereldje schudt op zijn grondvesten wanneer de robot EVE op aarde arriveert, op zoek naar leven. WALL-E valt als een blok voor EVE en reist haar stapelverliefd achterna.

7. Guardians of the Galaxy Vol. 2

De meest emotionele, slimme film in de Marvel-stal? Dat is ongetwijfeld Guardians of the Galaxy Vol. 2. Het team van A-holes, bestaande uit Star-Lord, Drax, Gamora, baby Groot en natuurlijk Rocket, is helemaal op elkaar ingespeeld en spat van het scherm. Met een nieuwe wereldvreemde heldin (Mantis), een letterlijk goddelijke vader (Kurt Russel als Ego) en een denderende soundtrack overtreft dit vervolg het zeer originele eerste deel. Maar de écht ster van de show is Yondu. Deze spacepiraat ontpopt zich tot de daddy die we stiekem allemaal wel zouden willen.

8. Avengers: Endgame

Avengers: Endgame bracht elke Marvel-fan in vervoering. En wat wil je ook na een opbouw van 21 (!) films. De druk op de schouders van regisseurs Joe en Anthony Russo was ongetwijfeld enorm hoog, maar ze wisten het MCU zoals we dat kenden tot een knallend hoogtepunt te brengen. Elk personage kreeg wel een moment om te shinen en de OG-Avengers – met in het bijzonder Robert Downey Jr’s Iron Man – kregen een welverdiend, voorlopig afscheid. En die gigantische eindbattle tussen de troepen van Thanos en zowat álle helden die je maar kan bedenken wordt de komende jaren niet overtroffen. Wát. Een. Spektakel.

9. Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back

Er kan maar één Star Wars-film de beste zijn en als we moeten kiezen, gaan we dan ook zonder twijfel voor The Empire Strikes Back. De reden? Die is heel simpel. Hier ging de Star Wars-wereld pas écht open. Letterlijk en figuurlijk. We hoppen zo van ijsplaneet Hoth naar Yoda op Dagobah. Stuk voor stuk locaties die je steeds verder meesleuren in het epische verhaal en de intrigerende mythologie. Nieuwe personages, zoals sneaky Lando en de mysterieuze Boba Fett, maakten een onvergetelijke indruk. Ook stapelen de grote onthullingen zich op. Niets gaat boven Darth Vaders ‘No, I am your father!’ – nog altijd de grootste en beste twist uit de moderne filmgeschiedenis wat ons betreft. Alles wat je tof vindt aan Star Wars, zit in The Empire Strikes Back. In één woord perfect!

Lees ook
Disney bevestigt: live-action van ‘Rapunzel’ in aantocht

10. The Lion King

‘Naaaaaaaants ingonyama!’ Al vanaf de opening teleporteert The Lion King je naar een andere wereld. Een wereld die je waarschijnlijk al tig keer bezocht. Maar The Lion King is nu eenmaal een tijdloze animatieklassieker die je keer op keer met hetzelfde magische gevoel bekijkt. Hoe vaak kleine Simba ook ‘I just can’t wait to be king’ zingt; die glimlach is nooit ver weg.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Veronica Superguide |  Beeld: Giphy