Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Belgische prins Laurent krijgt ‘laatste waarschuwing’

Belgische prins Laurent krijgt ‘laatste waarschuwing’

Belgische prins Laurent krijgt ‘laatste waarschuwing’

Prins Laurent heeft van Belgische premier Charles Michel een ‘laatste waarschuwing’ gehad. Als hij nog één misstap begaat, verliest hij zijn jaarlijkse dotatie van 308.000 euro.

De jongere broer van koning Filip werd op het matje geroepen nadat hij in december had uitgehaald naar de mensen die hem naar eigen zeggen al jaren lang “beschimpen en lastigvallen” – zowel zijn familieleden als politici zouden hem met rust moeten laten.

Premier Michel liet al eerder weten dat hij de uitspraken van de prins ongepast vond. “Als lid van de koninklijke familie moet hij terughoudend zijn in publieke verklaringen,” aldus Michel. Eerder noemde de prins Belgische politici al eens ‘idioten’ en bovendien sprak hij vorig jaar af met de premier van Sri Lanka, zonder de minister van Buitenlandse Zaken daarvan op de hoogte te stellen.

Gedragsregels

In een “gemoedelijk, maar stevig gesprek” heeft de premier duidelijk gemaakt dat de maat wat hem betreft vol is. Als prins Laurent de gedragsregels voor het koningshuis blijft negeren, verliest hij zijn jaarlijkse staatstoelage.

In 2011 werd de prins al eerder gewaarschuwd, toen vertrok hij zonder toestemming naar Congo en had contact met Libische diplomaten.

 

Lees ook:

 

 

Bron: Het Nieuwsblad