Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Éindelijk antwoorden: oud-kandidaten ‘Wie is de Mol?’ maken opwachting en gaan in dít land de strijd aan

Éindelijk antwoorden: oud-kandidaten ‘Wie is de Mol?’ maken opwachting en gaan in dít land de strijd aan

Éindelijk antwoorden: oud-kandidaten ‘Wie is de Mol?’ maken opwachting en gaan in dít land de strijd aan

Hoewel de opnames van het 21e seizoen nog onzeker zijn in verband met het coronavirus, kan het aftellen naar het jubileumseizoen van ‘Wie is de Mol?’ al wél vast beginnen. Onlangs werd namelijk onthuld op welke (nabije!) datum de nieuwe reeks van start gaat en nu hebben de makers ook bevestigd in welk land de afleveringen zich afspelen.

Jubileumseizoen ‘Wie is de Mol?’

De afgelopen dagen waren de makers van Wie is de Mol? al flink aan het teasen. Iedere dag werd er een post gedeeld die aftelde naar vandaag. Waar fans nu op getrakteerd worden? Een filmpje met eerste beelden van het jubileumseizoen, waarop duidelijk wordt dat de kandidaten de saboteur moeten zien te ontmaskeren in… Italië.

Tweede kans

“Een tweede kans om de Mol te vinden…”, schrijven de makers bij de video. Dit zinnetje lijkt te bevestigen wat molloten al dachten: dat het een strijd tussen voormalig deelnemers wordt. “Je ziet in een shot het stukje weg waar de setting lijkt op die van de gelekte foto van Nikkie de Jager, dus ik denk dat het inderdaad oud-kandidaten zijn”, reageert een fan van Wie is de Mol?. In de teaser zijn de stemmen van oud-Mollen als Merel Westrik, Jon van Eerd en Kees Tol te horen.

Toscane

AVROTROS heeft inderdaad bevestigd dat tien oude bekenden van het programma hun opwachting zullen maken. De BN’ers zijn afgereisd naar Toscane, waar de oorsprong van de Renaissance ligt. Ze weten niet wie hun medekandidaten zijn en in hun zoektocht naar de Mol zullen ze reizen langs geboorteplaatsen en belangrijke bouwwerken van bekende Renaissance-kunstenaars, zoals Michelangelo en Leonardo da Vinci.

Startdatum

Onlangs werd al een redelijk overduidelijke hint gedeeld over de startdatum van het jubileumseizoen. Inmiddels is die ook bevestigd en is inderdaad op zaterdag 5 september de eerste aflevering te zien. Om 20.30 uur, om precies te zijn.

De tekst gaat verder onder de video.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een tweede kans om de Mol te vinden… ? Het jubileumseizoen van #wieisdemol zie je vanaf 5 september bij @omroep.avrotros op NPO 1.

Een bericht gedeeld door Wie is de Mol? (@wieisdemol.avrotros) op

Wie o wie?

Begin dit jaar werd het twintigste seizoen van het populaire programma al uitgezonden en werd een speciale extra reeks vanwege het jubileum aangekondigd. De opnames daarvan vonden al voor de coronacrisis plaats. Welke BN’ers daarin op zoek gaan naar de saboteur, is nog niet bekendgemaakt. Wél leek het er een tijdje geleden op dat de eerste kandidaat al was uitgelekt.

Lees ook
Overduidelijke hint: op déze datum start het nieuwe seizoen van ‘Wie is de Mol?’

Kandidaten

Diehard fans van Wie is de Mol? speculeren er al weken op los. Zo wordt al een tijdje gedacht dat het jubileumseizoen er één is met oud-kandidaten. Onder anderen youtuber Nikkie de Jager en presentator Ron Boszhard worden veelvuldig genoemd. Ron viel in 2018 als eerste af, Nikkie een jaar later als tweede. In haar geval koos ze echter zelf om te vertrekken, omdat op dat moment haar inmiddels overleden broertje ernstig ziek was. Ook worden inmiddels Diederik Jekel, Peggy Vrijens en Gijs Staverman verdacht van een deelname aan het programma.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: AVRO TROS, Instagram