Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo vaak moet je je beddengoed wassen met warme zomerdagen

Zo vaak moet je je beddengoed wassen met warme zomerdagen

Zo vaak moet je je beddengoed wassen met warme zomerdagen

Heerlijk hoor, dat zomerse weer. Maar die nachtelijke zweetsessies? Toch iets minder. Normaal was je jouw beddengoed waarschijnlijk één keer in de een of twee weken, maar moet dat met zomers weer vaker? 

Beddengoed wassen

Jaarlijks produceren wij mensen honderd (!!) liter zweet in bed. In de zomer is dit meer, omdat we het dan warmer hebben. Dus ja: je bed moet vaker door de wasstraat in de zomer. Maar hoe vaak? Dít zegt een bacterie-expert.

Hoe vaak beddengoed wassen in de zomer?

Tonya Harris, bacterie-expert, vertelt aan MindBodyGreen dat je jouw beddengoed in de zomer inderdaad vaker moet wassen. Dat heeft te maken met je zweetgedrag: daardoor komen er meer bacteriën in bed en gaat het stinken (iewl).

Maar dat is niet alles: door de bacteriën kunnen allergenen, denk aan pollen, makkelijker hun gang gaan. Als je dus last hebt van allergieën, is het helemaal verstandig om je bed in de zomermaanden vaker te wassen. Volgens Tonya moet je twee keer zo vaak aan houden: twee keer per week dus.

Douchen voor het slapen

Een andere tip die ze geef is om in de zomer lekker te gaan douchen voor het slapen. Je gaat dan helemaal schoon je bed in, want in de zomer verzamel je gedurende de dag veel meer vuil en zweet dan in de winter. Bovendien: na zo’n hete dag is het ook wel heel erg lekker om even af te koelen onder een koude douche.

Lees ook
Dit is waarom het beter is om jezelf met factor 30 in te smeren dan met factor 50

Wel of niet vaker beddengoed wassen in zomer?

Kortom: de verhalen zijn dus waar. In de zomer moet je je beddengoed echt vaker wassen dan in de winter. Trucs als douchen voor je gaat slapen kunnen helpen, maar als je de geur en bacteriën buiten de deur wil houden, is het toch aan te raden om minimaal twee keer per week te wassen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: mindbodygreen | Beeld: Getty Images