Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Beddengoed minimaliseren in 4 stappen

Beddengoed minimaliseren in 4 stappen

Beddengoed minimaliseren in 4 stappen

Gelukkiger leven? Doe je spullen weg! Want minder is het nieuwe meer. Meer vrijheid, meer rust, meer balans. Deze week starten we met onze Grote Flair Opruimweken en deelt Dieuwke van der Meer-Posthumus van Moeder Minimalisme elke dag een nuttige tip.

Beddengoed minimaliseren

Beddengoed, op één of andere manier kopen we wel eens nieuw maar doen we de oudere exemplaren nooit weg. Je weet wel, voor het geval dat. Het beddengoed neemt altijd ook zo lekker veel ruimte in. Hoeveel beddengoedsets heb jij in de kast liggen? Minimaliseer het beddengoed in 4 stappen!

 • Verzamel
  Raap al het beddengoed bij elkaar en leg alles op één stapel.
 • Kies uit
  De diehard minimalist heeft aan één set voldoende, maar dan moet het wassen en drogen op dezelfde dag gebeuren en dat is niet voor iedereen haalbaar. Zorg daarom voor twee dekbedhoezen met bijbehorende kussenslopen en lakens. Dit doe je ook voor de kinderen. Eén set voor op het bed, één set voor in de kast.
 • Vouw op
  Hoe je het beddengoed opvouwt verschilt per persoon. Wat ideaal werkt is om een hele set in één kussensloop te doen, zoals hier. Ook handig, want wanneer je het bed gaat verschonen heb je de hele set gelijk bij de hand. Zie ook dit handige filmpje, om je hoeslaken snel en op een nette manier op te vouwen.
 • Geef weg
  Geef de overige lakens en dekbedhoezen die je nu overhoudt aan een ander, een goed doel of gooi het in een textielcontainer.

 

Grote Flair Opruimweken

Heb jij ook behoefte aan een opgeruimd, overzichtelijk en een minder vol huis? Doe dan mee met de Grote Flair opruimweken. Drie weken lang gaan we uitzoeken, opruimen en weggooien! Dat doen we niet alleen maar samen met Dieuwke van Moedersminimalise.nl want minimaliseren is de truc! Doe ook mee en deel het resultaat onder de hashtag #Flairopruimweken. Veel succes!

Bron: www.moedersminimalisme.nl