Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bang voor spinnen in huis? 6 super handige tips om spinnen te verjagen

Bang voor spinnen in huis? 6 super handige tips om spinnen te verjagen

Bang voor spinnen in huis? 6 super handige tips om spinnen te verjagen

Het is herfst! Het favoriete seizoen van de spin. Elk jaar is er een heuse spinneninvasie tijdens de herfst en kruipen deze beestjes graag huizen binnen. Ben jij ook als de dood voor spinnen? Met deze tips voorkom je dat spinnen je huis in komen!

Spinnenseizoen

Helaas voor de mensen met een spinnenfobie, want de herfst is hét seizoen waarin spinnen huizen binnendringen. Wist je eigenlijk wel dat er gemiddeld 1500 spinnen in huis wonen? Brrr, daar worden we niet heel vrolijk van.

Spinnen zijn wel heel nuttige beestjes, want ze maken korte metten met muggen, vliegen en motten. Wat dat betreft kun je ze misschien maar beter te vriend houden. Wil je toch de hoeveelheid spinnen in je huis tot een minimum beperken, dan hebben wij een aantal handige tips voor je om van die enge beestjes af te komen.

6 onwijs handige tips tegen spinnen

1. Houd de boel goed schoon

Stap 1 om ervoor te zorgen dat er minder spinnen je huis in komen, is door goed schoon te maken. Door stofzuigen en afstoffen, heb je minder viezigheid in huis waar spinnen een knus plekje van maken. Vergeet ook niet om met enige regelmaat achter kasten en gordijnen te zuigen en stoffen. De garage, zolder of kelder zijn eveneens plekjes waar spinnen graag vertoeven, dus neem die ook mee tijdens je schoonmaakbeurt.

2. Houd spinnen buiten de deur

Niet onbelangrijk: dicht alle spleten en gaten in huis. Spinnen krioelen met gemak door de kleinste hoekjes en gaatjes, dus probeer dit te voorkomen door zoveel mogelijk te dichten. Nog een tip is om zoveel mogelijk ramen en deuren gesloten te houden of horren ervoor te plaatsen. Want hoe minder andere insecten er door je huis vliegen, hoe minder interessant het is voor spinnen om een bezoekje te brengen.

3. Maak gebruik van ‘vieze’ geurtjes

Pepermunt en citroen zijn geurtjes waar spinnen van walgen. Maak daar gebruik van! Vul een sprayflacon met water en voeg daar wat druppels citroen of pepermuntolie aan toe en spray het lekker door het hele huis. Spray vooral langs plinten, kiertjes en kozijnen, zodat spinnen buiten de deur blijven.

4. Probeer een trucje met een glas

Wil je op een diervriendelijke manier van je spinnen af dan kun je dit doen met een glas en een stevig papiertje of karton. Zet het glas onder de spin, schuif voorzichtig het papiertje eronder en laat vervolgens de spin achter in de tuin of ergens anders buiten. Het liefst natuurlijk zo ver mogelijk van je huis.

5. Koop veel azijn in

Nog een goedje waar spinnen een hekel aan hebben: azijn. Zet dus op een handig plekje een schoteltje neer met wat azijn en water. Je kunt ook wattenschijfjes die gedrenkt zijn in azijn op diverse plekken in huis leggen. Dezelfde truc kun je ook gebruiken met citroen en pepermunt.

Lees ook
Angstvrij de herfst door: met deze app kom je van je spinnenfobie af

6. Neem de stofzuiger

Zie je een spin en wil je die liever doden? Maak dan gebruik van de stofzuiger. Nee, spinnen kruipen niet weer uit de stofzuiger nadat ze zijn opgezogen. Spinnen stikken door het stof in de stofzuiger(zak) en overleven het opzuigen dus niet.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Flair.be | Beeld: Getty Images