Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > In 3 stappen een schoon balkon

In 3 stappen een schoon balkon

In 3 stappen een schoon balkon

Nu er mooi weer in aantocht is kun je de buitenruimte weer gezellig gaan inrichten. Ook als je alleen een balkon hebt kun je er een fijne plek van maken en dat begint bij het schoonmaken.

Balkon schoonmaken

Na de winter kunnen groene algen, vogelpoep en gevallen blad zorgen dat je balkon flink vies is. Tijd voor een voorjaarsschoonmaak dus! Kies een droge dag uit en ga lekker aan de slag.

Stap 1: opruimen

Zet eerst alle plantenbakken, potten en stoelen vaan de kant, zodat ze niet in de weg staan. Gooi weg wat je niet meer wilt gebruiken.

Stap 2: vegen

Veeg het balkon vervolgens schoon met een bezem. Verzamel al het afval met een stoffer en blik en gooi het in de afvalbak. Je wilt natuurlijk niet dat het bij je onderbuurman beland! Heb je kunstgras op je balkon, dan kun je beter een stofzuiger gebruiken.

Stap 3: groene aanslag verwijderen

Heb je klinkers of beton op je balkon? Dan is de kans groot dat er groene aanslag op zit. Dit kun je er afboenen met een mengsel van vloeibare groene zeep en warm water. Je kunt het best flink schrobben met een harde bezem. Ook potten en houten tuinmeubels kun je hiermee schoonboenen. Spoel het balkon op het eind nog even goed na.

Balkon inrichten

Als je balkon helemaal schoon is kun je het gaan inrichten. Zet alle meubels weer terug en vul de potten en bakken met vrolijke zomerbloeiers!

Heb jij nog tips voor een schoon balkon?