Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit zalige, zoete, zélfgebakken brood maak je in een wip en met slechts twee (!) ingrediënten

Dit zalige, zoete, zélfgebakken brood maak je in een wip en met slechts twee (!) ingrediënten

Dit zalige, zoete, zélfgebakken brood maak je in een wip en met slechts twee (!) ingrediënten

De geur van versgebakken brood in huis, heerlijk! Helaas is niet iedereen een even grote ster met deeg en ovens en bakblikken en meer van dat soort ellende. Gelukkig hoeft iets home made lekkers op tafel zetten echt niet altijd tijdrovend en ingewikkeld te zijn.

Zoete broodjes bakken

Deze topper van een bakrecept wordt je nieuwe go to in het weekend. Why? Omdat je met minimale handelingen en slechts twee ingrediënten dit briljante baksel, een zoet brood, al op tafel zet. En hoezo eten op een prijzig, coronaproof terras als je thuis voor minder net zo lekker en virusvrij kunt ontbijten, brunchen en lunchen?

Van bolletjes naar sneetjes

Heb jij ergens nog een verdwaalde zak zelfrijzend bakmeel in huis? En een bak roomijs in de vriezer? Mooi. Dan heb je alle ingrediënten voor dit brood al bij elkaar. Meng ongeveer 300 gram roomijs met 200 gram zelfrijzend bakmeel met elkaar en roer het tot een dik, smeuïg geheel. Giet het in een cakevorm en laat het 35 tot 50 minuten bakken in een oven van 180 graden.

Even opletten

Na hoeveel minuten het brood klaar is, valt niet precies te zeggen. Dit hangt namelijk af van de temperatuur van het beslag wanneer je het ijs met het meel hebt gemengd. Controleer daarom na 35 minuten af en toe met een satéprikker of het brood al gaar is. Als er niets aan de prikker blijft plakken, is je bakcreatie klaar.

Lees ook
Het wordt bijna 30 graden: dít easy home made mango-kokosijs wordt het hoogtepunt van je dag

Smakelijke varianten

YouTuber Emmy had met het recept een wereldwijde viral te pakken: het megamakkelijke recept valt overal in de smaak. In haar video bakt ze niet alleen de bovenstaande ‘naturel’ variant, maar ook een feestelijke ‘confetti-versie’ met sprinkles waarmee je bij de kids ongetwijfeld punten gaat scoren. Ook verklapt ze hoe makkelijk je het brood in allerlei varianten kunt bakken. Zo kun je naast standaard vanilleroomijs natuurlijk ook chocolade- of aardbeienijs gebruiken. Fruit, chocoladehagel of kaneel zijn daarnaast smakelijke toevoegingen. Duurt nog even, maar hier gaat-ie vast op het menu voor kerst en Pasen? Zó simpel en leuk!

Zelf maken? Bekijk onderstaande video:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: iStock