Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Baking soda: wat kun je er allemaal mee?

Baking soda: wat kun je er allemaal mee?

Baking soda: wat kun je er allemaal mee?

Baking soda, bicarbonaat sodium, zuiveringszout. Het zijn allemaal namen voor hetzelfde product: zout. Wist je dat je daar heel goed mee kunt schoonmaken?

Baking soda

Baking soda is milieuvriendelijk, goedkoop en ideaal om te gebruiken voor het schoonmaken. Maar wat kun je er allemaal mee?

Schuurmiddel

Als je baking soda aanmaakt met een beetje afwasmiddel, is het een schuurmiddel dat schuurt maar geen krassen achterlaat en heel goed vet oplost.

Schimmels en vieze luchtjes

Net zoals azijn gaat baking soda bacteriën en schimmels te lijf. Baking soda werkt ook goed tegen vieze luchtjes. Leg een doosje baking soda achter in de koelkast of onder in je prullenbak (vooral een goede tip in de zomer!) om supersnel af te rekenen met gekke geurtjes.

Toiletreiniger

Je kunt baking soda ook gebruiken om je eigen krachtige toiletreiniger te maken. Strooi wat baking soda in de pot en giet er azijn overheen. Niet schrikken, dit gaat heel hard bruisen. Als het is uitgebruist, haal je er de toiletborstel doorheen en spoel je het toilet door. Ha, geen chloor meer nodig!

Ovenreiniger

Meng soda met water tot een dikke pap. Smeer dit uit in de oven en op de gasplaat. Laat het een nachtje staan en haal het er de volgende ochtend vanaf. Spoel het goed na met water.

Tapijtreiniger

Strooi baking soda uit over het tapijt, laat het een nachtje liggen en zuig het de volgende dag op met de stofzuiger. Nu is het tapijt weer schoon en fris, net als je stofzuiger!
Heb jij baking soda in huis? Zo ja, waar gebruik je het voor? Laat het Flair weten. Deel je tip onder het artikel in een reactie.

Lees ook: Maak je eigen schoonmaakmiddel