Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Je badkamertegels en voegen weer laten blinken? Zo doe je dat

Je badkamertegels en voegen weer laten blinken? Zo doe je dat

Je badkamertegels en voegen weer laten blinken? Zo doe je dat

Je tegels en voegen goed schoonmaken is een behoorlijke klus. Maar volgens Els Jacobs van De HuishoudCoach is het schoonmaken van je tegels zo gepiept. Hieronder vertellen we je hoe.

Eén keer per maand je tegels en voegen in de badkamer goed aanpakken is aan te raden. Leuker wordt die huishoudklus niet, maar we kunnen hem wel wat makkelijker voor je maken. Wij vertellen je welke middelen je het beste voor dit klusje kan gebruiken.

Zelf schoonmaakmiddel maken

Dure schoonmaakmiddelen en ingewikkelde apparaten om je voegen schoon te maken zijn verleden tijd. Een oude tandenborstel en zelfgemaakt schoonmaakmiddel, dat is wat je nodig hebt.

Zorg ervoor dat je een schone spuitfles hebt, denk hierbij bijvoorbeeld aan een plantenspuit of een oude schoonmaakfles. Verder heb je 250 milliliter schoonmaakazijn, 8 eetlepels baking soda, 2 eetlepels groene zeep en een oude tandenborstel nodig.

De HuishoudCoach legt uit hoe je het schoonmaakmiddel precies maakt: “Vul een spuitflacon met schoonmaakazijn en spray de badkamertegels en voegen van boven naar beneden nat. Laat de azijn ongeveer 15 tot 30 minuten intrekken. Boen daarna de boel lekker schoon met de gele zijde van een (schuur)spons en spoel tegels en voegen goed na met warm water.” De voegen kan je extra goed boenen met die oude tandenborstel.

Lees ook
Lego en ander klein speelgoed schoonmaken doe je zonder enige moeite zó

Groene zeep en baking soda

Als het bovenstaande schoonmaakmiddel niet werkt, dan is er nog een ander middeltje wat je kan maken en gebruiken. “Meng twee eetlepels groene zeep met acht eetlepels baking soda tot een stevige crème en schuur hiermee je sanitair blinkend schoon. Daarna alleen even naspoelen met water met een scheut glansspoelmiddel en je hebt langer profijt van je inspanningen”, aldus de HuishoudCoach.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images