Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Jouw Aperol Spritz wordt nóg lekkerder met dit simpele ingrediënt

Jouw Aperol Spritz wordt nóg lekkerder met dit simpele ingrediënt

Jouw Aperol Spritz wordt nóg lekkerder met dit simpele ingrediënt

De Aperol Spritz wordt ook wel hét zomerdrankje genoemd en mag ook zeker dit jaar niet ontbreken. Op de warme zomerdagen is er niks beters dan dit heerlijke drankje, maar wist je dat je hem nóg lekkerder kan maken? Met één heel simpel ingrediënt geef je het drankje nét dat beetje extra’s.

Sinaasappelschil

Jawel, je leest het goed: voeg een stukje sinaasappelschil in het drankje toe en je zult zien dat dit je drankje een extra fruitige kick geeft. Het beste is om je glas een beetje in te wrijven met de schil, zo komen de oliën uit de schil vrij.

Zorg ervoor dat je de sinaasappel van te voren even wast en schil een stuk van de schil eraf. Dit kun je het beste doen met een zesteur, maar mocht je dat niet in huis hebben dan werkt een dunschiller ook. Denk er wel om dat je niet het witte gedeelte van de schil meeneemt, want dan maak je je drankje juist bitter in plaats van fruitig – en daar moet je maar net van houden.

Lees ook:
Geen zin meer in een enorme kater? Laat deze alcoholische drankjes dan maar staan

Zo maak je de Aperol Spritz

Mocht je zo iemand zijn die dit drankje eigenlijk alleen maar op het terras bestelt, en heb je geen idee hoe je dit zelf doet? Let dan even op, want zo moeilijk is het niet.

Dit heb je nodig:

  • Prosecco
  • Bruisend water
  • Aperol
  • Sinaasappel

Schil de sinaasappel en wrijf daarmee het glas in. Giet zo’n 90 ml prosecco in een glas, gevolgd door ongeveer 60 ml Aperol. En top het glas af met 30 ml bruisend water. Voeg tot slot nog een aantal ijsblokjes toe en mocht je nou echt willen uitpakken: voeg dan ook nog de schil van de sinaasappel toe aan het glas, want dat staat wel zo gezellig. Tip: gooi de ijsblokjes pas op het laatste moment erbij, als je hiermee begint is de kans groot dat het koolzuur uit de prosecco en het bruisend water verdwijnt, en dat is zonde. Overigens kun je zelf natuurlijk een beetje experimenteren met de verhoudingen, jouw feestje!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: VIVA | Beeld: Getty