Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Keert Anouk terug bij ‘The Voice’? ‘Dan moet je concluderen dat dit gewoon niet jouw programma is’

Keert Anouk terug bij ‘The Voice’? ‘Dan moet je concluderen dat dit gewoon niet jouw programma is’

Keert Anouk terug bij ‘The Voice’? ‘Dan moet je concluderen dat dit gewoon niet jouw programma is’

Dat de uitslag van de eerste liveshow van ‘The Voice of Holland’ nogal als schokkend werd ervaren, is haast nog zacht uitgedrukt. Anouk (45) schreeuwde het uit en kon niet geloven wat er gebeurde toen bleek dat Jasper – ondanks wederom een niet al te best optreden – werd veiliggesteld door het publiek. Daardoor kwamen de coaches voor een keiharde beslissing te staan: moesten ze Lucas of Alyssa naar huis sturen? Uiteindelijk trok het talent van Anouk aan het langste eind, maar blééf de zangeres vol ongeloof achter. Want waarom heeft het volk eigenlijk zoveel invloed? Moeten de coaches niet gewoon de enigen zijn die mogen kiezen wie er doorgaan naar de volgende ronde?

Anouk ‘The Voice of Holland’

Een voor een noemden Chantal Janzen (42) en Martijn Krabbé (52) de namen op van de kandidaten die een plekje in de tweede liveshow van The Voice of Holland hadden bemachtigd. De coaches snapten niets van hoe het volk gestemd had en met name Anouk schoof haar mening niet onder stoelen of banken. “Wat een kutland”, zei de coach in de show. “Hoe dan? Ik begrijp niet waarom het nog steeds zo is dat het land kiest en niet de coaches. Want dit slaat echt, sorry Jasper, FUCKING nergens op. Really? Zijn jullie helemaal koekoek geworden thuis?!”

De tekst gaat verder onder de video.

‘Niet mijn wedstrijd’

Twitter stroomde vol tijdens de uitslag en ook Angela de Jong is alle ophef niet ontgaan. Zij zegt niet te begrijpen waar de woede van Anouk precies vandaan komt. “Ze weet waarvoor ze tekent”, aldus de tv-recensent in de mediapodcast van het AD. “Dan kun je iedere keer amok blijven maken, maar dan moet je op een gegeven moment gewoon zeggen: jongens sorry, dit is niet mijn wedstrijd.” En mocht de zangeres daar problemen mee hebben, dan “moet je ook gewoon concluderen dat dit niet jouw programma is”.

Lekker cashen

Angela denkt overigens dat het format van The Voice of Holland niet snel zal veranderen, gezien het verdienmodel dat erachter zit. “Mensen sms’en, daardoor wil de zender het ook heel graag hebben”, legt De Jong uit. “Anouk zit er ook om een bepaalde reden, omdat het gewoon lekker verdient. Ze zit er niet om talent te ontdekken, want sorry, dat blijft al jaren weg.”

Lees ook
Kijkers ‘Op zoek naar Maria’ in shock om uitslag: ‘Beter kan het publiek niet meer stemmen’

Op zoek naar Maria

Niet alleen na de eerste liveshow van The Voice of Holland verbaasde men zich over de manier waarop er gestemd was. Oók de afgelopen uitzending van Op zoek naar Maria maakte de nodige tongen los op Twitter. “Beter kan het publiek niet meer stemmen”, aldus alle kijkers die een flashback kregen naar TVOH.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story.nl | Beeld: still