Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Hoe leuk: zó kweek je je eigen ananasplant (en het is supersimpel)

Hoe leuk: zó kweek je je eigen ananasplant (en het is supersimpel)

Hoe leuk: zó kweek je je eigen ananasplant (en het is supersimpel)

Misschien dacht je dat een ananas alleen maar heel lekker was om op te eten, maar niets is minder waar. Je kunt er ook een hele leuke plant mee kweken. Zo heb jij, budgetvriendelijk, een ananasplant in huis. En voor iedereen onder ons die niet zulke groene vingers heeft: het is helemaal niet zo ingewikkeld als het in eerste instantie lijkt.

Ananasplant kweken

In principe is het vrij onmogelijk om in ons klimaat een ananasplant ter wereld te brengen, maar met wat liefde en geduld krijg je het tóch voor elkaar.

Nodig:

  • Vaas
  • Ananas
  • Potgrond
  • Plantenpot

Zó ga je te werk

Een ananasplant kweek je met de bovenkant van de ananas. Je wil de kern en de kroon van de ananas overhouden, dus je gaat in de weer met een flink scherp mes. Daarmee snijd je de bovenkant, de restjes vluchtvlees en de onderste bladeren er af. Je wil dat de kern goed zichtbaar is. Die kern gaat namelijk in een glas water en de groene kroon blijft boven water drijven.

Verpotten

Om de twee à drie dagen moet je dit water vervangen en dan komen er wortels aan. Als die wortels gegroeid zijn, kun je het in z’n geheel verpotten. Het potje met het begin van de ananasplant moet in een warme omgeving staan, maar niet in de directe zon. Na zo’n twee à drie maanden groeien er bladeren uit de ananas. Wil je de vruchten zelf kweken? Dan heb je héél veel geduld nodig; het kan namelijk wel jaren duren voordat er kleine vruchtjes aan zitten. Maar hé: dan heb je ook wat.

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Green Me Back (@green_me_back)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Leaves and Living (@leaves.and.living)

Bron: VIVA | Beeld: Getty Images, Instagram