Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo kun je het beste een ananas snijden

Zo kun je het beste een ananas snijden

Zo kun je het beste een ananas snijden

Het ziet er misschien een beetje ingewikkeld uit, maar het snijden van een ananas is eigenlijk heel eenvoudig. Het resultaat: ready-to-eat stukjes ananas geserveerd op een bedje van ananasschil. De schil moet je dus niet weggooien.

Ananas snijden

Leg de ananas op een snijplank. Snij met een scherp mes de ananas in tweeën. Snij nu de twee helften nogmaals door tweeën. Nu heb je vier kwarten ananas. Haal het mes langs de schil, zodat de ananas los komt te liggen. Snij het fruit nu in stukken. Omdat de stukjes ananas al los liggen, kun je ze om en om naar buiten schuiven. Dit zorgt voor een mooi plaatje als je het fruit serveert bij een barbecue of op tafel zet.

Note: Het is het lekkerste als je ook nog de harde kern van de ananas wegsnijdt. Hier zit namelijk weinig smaak aan en is niet prettig om op te eten.

Zo kan het ook

Een andere manier van ananas snijden gaat als volgt:

  • Ontdoe de ananas van zijn kroon. Leg de ananas neer op een snijplank en chop de bovenkant, ook wel de kroon genoemd, er van af.
  • Snij ook een stukje van de onderkant af. Nu heb je een ananas zonder onder- en bovenkant.
  • Nu kun je de ananas ontdoen van zijn jasje. Zet de ananas rechtop op de snijplank en snij met een mes de schil van boven naar beneden van de ananas af. Ga de hele ananas rond, tot-ie helemaal naakt is.
  • Nu heb je een blote ananas, zonder schil. Zitten er donkere plekjes op de ananas? Die worden ook wel ’ogen’ genoemd. Deze zijn hard en kun je dus ook wegsnijden.
  • Even schoonspoelen onder de koude kraan en je kunt de ananas in stukken snijden. Het hart, het harde smakeloze middenstuk van de ananas, mag je weggooien.

Wist je dat

Je ananas ook kunt grillen, bakken of pureren? Of maak bijvoorbeeld een smoothie, een toetje of water met een smaakje. Bon appétit!