Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Welke kant van aluminiumfolie moet je gebruiken?

Welke kant van aluminiumfolie moet je gebruiken?

Welke kant van aluminiumfolie moet je gebruiken?

Eerder schreven we er al over: aluminiumfolie, onmisbaar in onze keukenla. Je kunt er eten mee verpakken, maar ook barbecueroosters mee schoonmaken, ovenschotels mee afdekken, ongewenste vouwen in kleding mee wegstrijken en nog veel meer! Maar welke kant van het aluminiumfolie is nu de juiste om te gebruiken, de glimmende of de doffe? We zochten het uit!

>> Tips voor de beste koelkast-indeling

Aluminiumfolie welke kant?

Aluminiumfolie heeft twee kanten: een glanzende en een matte. Meestal wikkelen we een stuk aluminiumfolie ergens snel omheen, maar maakt het eigenlijk uit welke kant je gebruikt? Volgens aluminiumfolie-fabrikanten niet – toevallig komt er één kant dof en de andere kant glimmend uit de pers. Maar volgens koks is er wel degelijk een verschil…

Het zit namelijk zo: bij gerechten die je warm wilt houden, is het belangrijk ze te omwikkelen met folie met de glanzende kant naar binnen en de matte kant naar buiten. De glanzende kant reflecteert de warmte en de doffe kant houdt de warmte vast.

>> Aardbeien bewaren: dit moet je weten

Afdekken

Wil je een gerecht in de oven zetten en voorkomen dat de bovenkant te snel verkleurt? Dek het gerecht dan juist af met de glanzende kant naar buiten. Nog één keertje: gerechten die warm moeten blijven, dek je af met de matte kant naar buiten en de glanzende kant naar binnen. Gerechten die je koel wilt houden, dek je af met de glanzende kant naar boven. Veel kookplezier.

Lees ook: Zo handig is aluminiumfolie!