Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Fan van aluminiumfolie? Helaas blijkt dit helemaal niet goed te zijn

Fan van aluminiumfolie? Helaas blijkt dit helemaal niet goed te zijn

Fan van aluminiumfolie? Helaas blijkt dit helemaal niet goed te zijn

Aluminiumfolie is superhandig en kun je voor veel dingen gebruiken. Voor restjes avondeten, om een snack in je tas mee te nemen en je kan er ook veel mee knutselen. Toch blijkt dat deze folie helemaal niet zo goed is voor het milieu. En dat je beter iets anders kunt gebruiken. Wij leggen je uit hoe het zit.

Veel energie nodig

Raar maar waar, plastic folie schijnt beter te zijn voor het milieu dan de aluminiumvariant. Het maken van aluminiumfolie vergt namelijk veel meer energie. Voor 1 kilo aluminiumfolie is 15 kWh aan energie nodig, dat is best wel wat.

Een wasmachine kan op 15 kWh ongeveer veertien keer draaien. Wow! En je denkt waarschijnlijk: gelukkig aluminium te recyclen. Dat klopt, maar aluminiumfolie helaas niet. Het recyclen wordt onmogelijk gemaakt doordat het folie zo dun is. Die fijne structuur zal eerder verbranden dan smelten, wat nodig is om te recyclen.

Lees ook
Dít mag je absoluut niet schoonmaken met microvezeldoekjes

Beter voor het milieu

Oké, aluminiumfolie is dus niet goed voor het milieu. Maar meer plastic gebruiken toch ook niet? Toch blijkt dat je een stuk aluminiumfolie zes keer moet hergebruiken wil je tot dezelfde uitstoot komen als een stuk plastic folie. Dat red je helaas bij lange na niet.

Het beste is om je voedsel gewoon in bakjes te bewaren. Die was je af, gaan jaren mee en zijn dus veel beter voor het milieu. Dus, Tupperware-party anyone?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: 24Kitchen | Beeld: Getty Images