Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Altijd al willen ontbijten op Zweinstein? Het kan deze zomer!

Altijd al willen ontbijten op Zweinstein? Het kan deze zomer!

Altijd al willen ontbijten op Zweinstein? Het kan deze zomer!

Ontbijten in de grote zaal van Harry Potter’s Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus? Yes, jij kunt erbij zijn eind augustus, dus trek je gewaad maar uit de kast!

Van 21 tot 28 augustus krijg je de mogelijkheid te ontbijten in de Grote Zaal, precies zoals in de film. Een team van ruim veertig mensen werkte zeven maanden stevig door om een exacte replica te maken van de ontbijtzaal die gebruikt wordt tijdens de Harry Potter-films. Vooral het bijzondere licht was een behoorlijke opgave.

great-hall

copyright: metro.co.uk

Wie de films gezien heeft, weet waar we het over hebben. Harry, Ron en Hermelien baden tijdens het ontbijt altijd in een gouden gloed – een combinatie van de opkomende zon en de fakkels en kaarsen. Op de set kon voor dit spektakel allerlei digitale technologie gebruikt worden, maar tijdens een ‘echt’ ontbijt op Zweinstein is dat natuurlijk stukken lastiger na te bootsen.

Opgave

Toch wilden de werknemers van Warner Bros Studios Tour, die dit event organiseren, niet voor de film onderdoen en het bijzondere licht zo goed mogelijk namaken. Om dit te realiseren moesten ze zo’n 300 lampen in allerlei vormen en maten ophangen.

harrypotter2

Alsof dit nog niet genoeg is, worden de tafels volledig gedekt in stijl. Inclusief speciaal servies en tovenaarsontbijtgranen zoals Cheeri Owls en Pixie Puffs. Verder zijn natuurlijk allerlei heerlijke Engelse ontbijtklassiekers aanwezig, zoals gerookte bacon, worstjes, eieren en muffins. Nomnomnom!

De kaartjes voor deze tour zijn vanaf 6 juli te koop via de website van Warner Bros.Tickets voor kinderen kosten £ 75 (€ 88) en volwassenen betalen £ 95 (€ 112). De kaartverkoop start om 11 uur Nederlandse tijd.

 

Lees ook:

Bron: Pottermore, Metro.co.uk