Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Vooral nu: déze dingen zijn extra belangrijk om goed schoon te maken

Vooral nu: déze dingen zijn extra belangrijk om goed schoon te maken

Vooral nu: déze dingen zijn extra belangrijk om goed schoon te maken

Al vanaf dat het coronavirus zich door ons land verspreid, zijn we massaal een beetje smetvrezerig geworden. We maken onze winkelmandjes schoon en wassen onze handen aan de lopende band, maar daar zou het niet bij moeten blijven. Er is namelijk een hoop alledaagse spullen die juist nu een extra schoonmaakbeurt verdienen.

Alledaagse spullen schoonmaken

Mensen vergeten snel dat veel alledaagse spullen vaak bronnen van bacteriën en ziektekiemen zijn. De kans is groot dat sommige spullen in de onderstaande lijst geen eens in mensen opkomen tijdens de grote schoonmaak. Daarom zet Flair ze voor je op een rijtje.

Portemonnee

Het is algemeen bekend dat geld veel bacteriën met zich mee draagt. Toch staan velen – ondanks dat het weinig tijd en moeite kost – er niet bij stil om hun portemonnee regelmatig schoon te maken. Hoe je het beste te werk gaat? Haal eerst alles eruit en neem daarna de portemonnee af met een nat doekje. Dit doe je gewoon met lauwwarm water en een beetje zeep. Spoel daarna de zeepresten weg en laat de portemonnee drogen.

Pasjes

Als je toch bezig bent met je portemonnee, kun je je pasjes ook gelijk een poetsbeurt geven. Ze zijn gemakkelijk schoon te vegen met een desinfecterend doekje. Let op: zorg ervoor dat zowel de portemonnee als de pasjes weer droog zijn, voordat je alles weer terug bij elkaar stopt.

Toetsenbord en muis

Mensen die regelmatig een laptop of computer gebruiken hoeven niet lang na te denken om in te zien dat deze dingen eigenlijk hartstikke vies zijn. Heel veel winkels verkopen ‘office clean wipes’ of andere soort desinfecterende doekjes waarmee je toetsenborden, muizen en schermen makkelijk schoon kan maken. Het schoonmaken zelf duurt maar een minuutje.

Je mobiel

Dit is geen verrassing. De kans is groot dat je je mobiel overal mee naartoe neemt (zelfs naar de wc…), dus het is niet heel gek dat mobiele telefoons onder de bacteriën zitten. Het is zelfs een van de eerste dingen die mensen vaak weer aanraken nadat ze hun handen hebben gewassen. Onlangs dat dit algemeen bekend is, maken maar weinig mensen hun mobiel regelmatig schoon. Ook hier kun je veel producten en doekjes voor kopen. Let wel goed op of het schoonmaakproduct wel geschikt is voor je mobiel!

Sleutels

Veel mensen realiseren zich niet dat ook je sleutels soms een schoonmaakbeurt verdienen. Je neemt ze overal mee naar toe en raakt ze regelmatig aan. Een sleutel kan je op veel verschillende manieren schoonmaken, maar het makkelijkst is met een desinfecterend doekje. En iets kleins om mee in de groeven te komen, een tandenstoker bijvoorbeeld.

Tassen

Tassen worden overal mee naar toe genomen. Diezelfde tas die in allerlei openbare ruimtes op de grond heeft gestaan, gooi je daarna gerust op tafel of misschien zelfs op je bed. Ook herbruikbare boodschappentassen dragen veel vuil met zich mee. Tijd om alle tassen even een schoonmaakbeurt te geven. En vergeet die van de kinderen niet! Kinderen zijn toch wat minder met hygiëne bezig. Dat hoort erbij, maar in deze tijden is het wel beter om vaak gebruikte spullen van kinderen een extra schoonmaakbeurt te geven (denk hierbij ook aan knuffels en speelgoed). Hoe je de tassen schoonmaakt, hangt af van het materiaal. Veel tassen kun je schoonvegen met een simpel doekje met sopwater. Ook heb je hele handige ontsmettingssprays die je ook op tassen kunt gebruiken.

Lees ook:
4 plekken die je waarschijnlijk vergeet schoon te maken in huis

Ook heel belangrijk

Alles in huis wat waarschijnlijk door meerdere mensen aangeraakt wordt, is slim om in tijden van corona extra goed schoon te houden. De meeste dingen hebben daarbij al genoeg aan een vochtig, desinfecterend doekje. Denk bijvoorbeeld aan lichtknoppen, handvaten/deurklinken, de afstandsbediening(en), de trapleuning en ga zo maar door. Zelfs het knopje van je koffiezetapparaat is een goeie om te reinigen. Het is verstandig om je vaste dagroutine te doorlopen, maar dan met een schoonmaakdoekje bij de hand. Het zal je verbazen welke dingen er nog meer in je opkomen om beter schoon te houden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: tipsenweetjes.nl | Beeld: iStock