Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Aha! Dit is de leeftijd waarop de meeste mensen IKEA ontgroeien

Aha! Dit is de leeftijd waarop de meeste mensen IKEA ontgroeien

Aha! Dit is de leeftijd waarop de meeste mensen IKEA ontgroeien

Staat jouw huis vol met klassiekers van IKEA en kun je niet wachten totdat je weer een tripje naar dit Zweedse meubelwalhalla kunt maken (en een stukje Daim taart kunt scoren)? Of ben jij het langzaam zat dat de planken van je Billy kast minder recht zijn dan toen je hem kocht en ben je op zoek naar nieuwe meubels, die je bij voorkeur niet zelf in elkaar hoeft te zetten?

Bij Priceonomics werden de financiële gegevens van 10.000 mensen (anoniem) doorgespit om te achterhalen op welke leeftijd er het meest werd gekocht bij de IKEA. En wat blijkt? Als we 24 jaar zijn kopen we het meeste bij de IKEA. Daarna is er echter een dalende lijn zichtbaar en als we 34 jaar oud zijn is de liefdesrelatie met IKEA duidelijk voorbij voor de meeste mensen. Vanaf dat moment gaan mensen op zoek naar meubels die beter bij hun persoonlijke smaak passen en die langer meegaan (lees: duurder). Herkenbaar? Voor ons wel!

Gebaseerd op onze eigen ervaring als eind twintigers vermoeden we dat de afnemende liefde voor IKEA vooral te maken heeft met dingen als: volwassen worden, een duidelijke eigen smaak ontwikkelen en het feit dat je rond je dertigste waarschijnlijk een stuk beter verdient dan toen je nog in de begin twintig was. Maar toch kunnen we het niet laten om af en toe nog een bezoekje te brengen aan deze blauw-gele winkel, al is het maar om een stukje taart te eten! Hoe sta jij tegenover de IKEA? Laat het ons weten en vul onderstaande poll in.

Lees ook:

Wow! Deze bruid maakte haar jurk van IKEA-stof

7 waanzinnige dingen die je vast nog niet wist over de IKEA

Het leven voor en na je dertigste in cartoons

Bron: vastcoexist.com / priceonomics.com