Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Met déze tips onderhoud je het beste contact met vriendinnen tijdens de lockdown

Met déze tips onderhoud je het beste contact met vriendinnen tijdens de lockdown

Met déze tips onderhoud je het beste contact met vriendinnen tijdens de lockdown

Nu we middenin een harde lockdown zitten, valt er weinig sociaals meer te doen. Contact onderhouden met vriendinnen lijkt hierdoor misschien onmogelijk geworden, maar dat is natuurlijk niet zo. Het ís mogelijk, je moet alleen wat creatiever denken. Flair somt een paar coronaproof ideetjes op om contact te onderhouden met vriendinnen of familie tijdens de lockdown.

Tips contact onderhouden lockdown

Niets is zo vervelend als maanden lang thuiszitten en geen hond zien, voor de meesten dan. De scholen zijn dicht, werken gebeurt voornamelijk online en alles is gesloten. Het begint voor velen een eenzaamheidsvirus te worden. Voor de afleiding is het alleen al goed om in contact te blijven met vrienden en lotgenoten. Want we zitten immers allemaal in hetzelfde schuitje. Maar wat kan je nou nu nog doen, nu alles dicht is?

1. Plan iedere week een videobelsessie met je vrienden

Helaas mag je dus niet meer met z’n allen afspreken, maar je kunt altijd een gezellige Zoom-sessie organiseren. Desnoods op zaterdagavond met een glas rode wijn, een kaasplank en muziek op de achtergrond. Zo kom je toch nog een beetje in die uitgaanssfeer.

2. Ga wandelen 

Het maken van een wandeling in de buitenlucht houdt je mentaal en fysiek gezond. Al helemaal nu we iedere dag vastgelijmd zitten aan ons bureau. Alleen is fijn, maar met een vriend of vriendin is het nog gezelliger. Spreek samen af op een mooie plek in het bos of een zandvlakte en maak een prachtige wandeling.

3. Stuur elkaar een kaartje

Niks te doen? Ga er een middagje voor zitten en maak de meest creatieve kaarten. Deze stuur je dan naar vrienden/familie of een eenzame oudere. Een fysieke kaart is altijd leuker en persoonlijker om te krijgen dan een appje. Wellicht krijg je ook nog wel een kaartje terug. Hoe leuk zou dat zijn?

4. Samen hardlopen of skeeleren

Waarschijnlijk heb jij je buikje rond gegeten tijdens de feestdagen en wil je dit het liefst eraf sporten. Helaas zijn de sportscholen dicht, maar je kunt altijd gaan hardlopen of skeeleren. Dit is hartstikke gezond, en ook nog eens spotgoedkoop. Gelukkig mag je nog met twee personen over straat, dus je kan iedere zondagochtend een sportmoment inplannen met je beste vriendin.

Lees ook
Om er maar het beste van te maken: 6 uitgestelde klusjes waar je tijdens de lockdown júist tijd voor hebt

5. Maak een high tea 

Een bezoekje brengen aan je favoriete lunchtentje is nu helaas niet mogelijk. Maar niet getreurd: je kunt altijd nog een high tea doen met z’n tweeën. Zoek wat recepten op van heerlijke broodjes en bak samen een paar chocolademuffins. Een lekkere pot thee erbij, en je bent helemaal klaar voor een gezellige middag.

Beeld: iStock