Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Aardbeien bewaren: dit moet je weten

Aardbeien bewaren: dit moet je weten

Aardbeien bewaren: dit moet je weten

Het Hollandse aardbeienseizoen is weer in aantocht! Je weet wel, die heerlijk sappige, zoete aardbeien van eigen bodem waar we zo dol op zijn in de zomer. Hoe je aardbeien bewaren moet, als je ze eenmaal in huis hebt gehaald? Flair legt het uit. 

Vers

Aardbeien kun je natuurlijk het allerbeste eten als ze vers zijn. Als in, vandaag kopen, vandaag nog eten. De aardbei moet een mooie rode kleur hebben met zo min mogelijk witte of groene vlekken of zachte plekken. Zo voorkom je dat de aardbeien, eenmaal in je fruitmand, kunnen gaan rotten. Wil je toch je aardbeien bewaren? Hieronder vind je een aantal tips.

Wist je dat…

…hoe kleiner de aardbei, hoe zoeter hij is? Mmm!

Aarbeien bewaren in de koelkast

De aardbeien kun je een tot drie dagen in de koelkast bewaren. Als je ze buiten de koelkast bewaart, kun je het beste uitgaan van een dag.

Uit het doosje

Haal de aardbeien uit het doosje en leg ze op een bordje. Zo hebben ze voldoende ruimte en voorkom je dat ze snel beurs worden.

Aardbeien bewaren in de vriezer

Als je de aardbeien wilt invriezen, kun je ze verpakken in een goed gesloten plastic zakje. Op deze manier kun je aardbeien langer dan een half jaar bewaren. Note: vries geen aardbeien in die verkleurd, beschadigd of beschimmeld zijn én zorg dat ze droog zijn voor je ze invriest. Anders bevriest het water erop en worden ze hard en niet lekker om op te eten.

Een aardbeienplant

Dol op die zomerkoninkjes? Neem een aardbeienplant. Leuk in een pot in de tuin of op het balkon. Het allerleukste en lekkerste is natuurlijk om verse aardbeien uit je eigen tuin te plukken. Een aardbeienplantje kun je o.a. hier kopen, of haal de zaadjes in huis!