Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Om extra lang van te genieten: op deze manier blijven je aardbeien het langst lekker

Om extra lang van te genieten: op deze manier blijven je aardbeien het langst lekker

Om extra lang van te genieten: op deze manier blijven je aardbeien het langst lekker

Het aardbeienseizoen is in volle gang. Maar hoe zorg je er nou voor dat zo’n bakje met heerlijke rode vruchten lang lekker blijft? En hoe voorkom je dat aardbeien snel gaan schimmelen? Flair heeft een paar goede tips hiervoor. 

Zo blijven je aardbeien langer vers

Aardbeien kun je nadat je ze gekocht hebt maar een paar dagen bewaren. Na die paar dagen zijn ze al snel niet meer lang houdbaar. Om ervoor te zorgen dat je aardbeien langer meegaan, is het belangrijk om het kroontje zo lang mogelijk te laten zitten.

Ook is het beter om je aardbeien te wassen nét voordat je ze wilt gaan eten. Hoe eerder je ze gaat wassen, hoe sneller je ze kunt weggooien. Dit komt doordat ze het water opnemen en hierdoor bederven ze.

Aardbeien goed bewaren

Als je aardbeien in de supermarkt haalt, zitten ze vaak in een plastic bakje. Beter is om ze op een stuk keukenpapier te leggen. Hierdoor kan het vocht uit de aardbeien geabsorbeerd worden. Wil je ze toch liever in een bakje bewaren. Zorg er dan voor dat het bakje niet helemaal afgesloten wordt. Als dat wel gebeurt, verstikken ze.

Lees ook
Om koken leuker én makkelijker te maken: déze 5 simpele keukentrucjes wil je voor je dertigste kennen

Toch nog schimmel?

Zit er toch nog een aardbei met schimmel in de doos? Gooi die aardbei dan weg en controleer daarna de rest van het bakje. Als er een klein beetje viezigheid op zit kan dat geen kwaad. Verwijder het vieze plekje en de aardbei kan je alsnog eten. Maar zitten de aardbeien aan elkaar geplakt of het is net snot? Gooi ze dan zeker weg. Schimmel kan namelijk ook in fruit gaan zitten. Hoe zachter het stuk fruit, hoe makkelijker de schimmel het stuk fruit binnenkomt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin, Elle eten | Beeld: Pexels