Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 9 tips om meer volgers op Instagram te krijgen

9 tips om meer volgers op Instagram te krijgen

9 tips om meer volgers op Instagram te krijgen

De tijden van volgers ‘kopen’ zijn voorbij. Deze tips helpen je je Instagram-achterban makkelijk uit te breiden. Zo krijg je meer volgers op Instagram!

1. Hashtags

Er zijn een heleboel hashtags die de meeste Instagrammers gebruiken om meer aandacht te krijgen voor hun posts, zoals #flashbackfriday, #throwbackthursday, #picoftheday… Zelfs de banaalste woorden zoals #love en #beautiful helpen ook een handje.

2. Delen

Als je je bereik wilt vergroten, geldt er één gouden regel: delen, delen, delen. Zet al je foto’s dus ook op Facebook en Twitter, met een leuk tekstje erbij.

3. Like/reactie

Maak je naam bekend door andermans posts te liken en/of erop te reageren. Onderzoek heeft aangetoond dat als je honderd willekeurige foto’s liket, je er gemiddeld zes volgers bij krijgt. Zorg wel dat je anderen niet lastigvalt en wees oprecht in wat je zegt.

4. Timing

Om de meeste ogen op je foto’s te laten vallen, post je ze het best om 8.00 uur of 23.00 uur, maar een toegewijde Instagrammer houdt zijn volgers geboeid met meerdere posts per dag. Woensdag is over het algemeen de beste dag om te posten en zondag is het kalmer op Instagram, wat de zichtbaarheid van je posts verhoogt.

5. Follow for follow

Het klinkt onnozel, maar hashtags zoals #followforfollow, #likeforlike en #followme werken echt.

6. Kwaliteit

Niet te vergeten: kwaliteit boven kwantiteit. Zorg ervoor dat je een mooie feed hebt en niet gewoon iets post om te posten. De meeste mensen kijken namelijk eerst naar je profiel voor ze op ‘volgen’ klikken.

7. Goeie bio

Een goed uitgedachte bio is een must. Zoals we daarnet zeiden: mensen onderzoeken je profiel alvorens ze je volgen. Trek daarom hun aandacht met een leuk tekstje.

8. Taggen

Tag je locatie, want zo trek je de aandacht in je buurt. Heeft het eettentje waar je je bevindt een hashtag? Gebruik die dan. Tag andere personen en zorg ervoor dat je zelf ook wordt getagd. Hoe meer name dropping, hoe beter!

9. Creëer je eigen hashtag

Misschien een beetje ijdel, maar een eigen hashtag helpt je je merk op te bouwen. Zo voorzien wij al onze foto’s die wij posten op Instagram altijd van de hashtag #flairnl.

Now go and Instagram!

En: wist je al dat je nu ook eenvoudig kunt switchen van account zonder uit en opnieuw in te loggen? Superhandig!

Lees ook: