Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze 9 personen heb je nodig in je leven

Deze 9 personen heb je nodig in je leven

Deze 9 personen heb je nodig in je leven

Tijdens je leven zul je in contact komen met veel verschillende mensen. Met sommigen zul je een levenslange vriendschap sluiten, anderen zul je na een paar jaar niet of weinig meer zien. Iedereen die je ontmoet zal een indruk nalaten en je enige dingen bijleren over jezelf of over het leven. Wij sommen alvast 9 personen op die je definitely nodig hebt in je leven.

De raadgever

Meestal heb je meerdere raadgevers in je leven. Je ouders, een leerkracht of gewoon een vriendin. Meestal zijn deze personen ouder dan jij en hebben ze meer levenservaring, en die willen ze maar al te graag met je delen. Luister goed naar hun gouden raad!

De soulmate

Soms gebeurt het gewoon. Je ontmoet iemand en het lijkt alsof jullie elkaar al jaren kennen. Je voelt je veilig en je kan alles kwijt aan hem/haar, want de pinky promise is heilig bij jullie. Zulke mensen geven je een gevoel van vertrouwen. Je kan je gewoon geen leven meer voorstellen zonder die soulmate aan je zijde.

De avonturier

Terwijl jij vast zit in de dagelijkse sleur van het leven, heeft deze persoon al 3 keer de hele wereld rondgereisd. Door haar kom je op plaatsen waar je nog nooit geweest bent, en doe je dingen die je eerst niet voor mogelijk hield. Zij is ook diegene die je eraan herinnert als het nog eens tijd is voor vakantie.

De vriendelijke buurman

Waarschijnlijk weet jij momenteel niet eens wie je buurman is, en dit is zoo jammer. Een goede vriendschap met je buren kan je namelijk veel opleveren. Denk maar aan wie je planten zal water geven als je op vakantie bent, of wie je een potje suiker kan lenen als de jouwe op is. Nodig je buren dus eens uit voor een BBQ of sla eens gezellig een praatje tijdens het wandelen met de hond.

De optimist

Hoewel het soms eens leuk kan zijn om een hele dag slechtgezind rond te lopen, heb je iemand nodig in je leven die je op elk moment van de dag kan opvrolijken. Wanneer het weer die tijd van de maand is of na een ruzie met je vriendje, deze persoon weet je er altijd weer bovenop te helpen.

De verhalenverteller

In elke vriendengroep heb je altijd wel iemand die de meest gekke dingen meemaakt. Nu ja, of het tenminste zo doet lijken. Van angstwekkende situaties tot hilarische taferelen, je krijgt ze allemaal te horen. Of het nu waar is of niet, door hen valt er nooit een ongemakkelijke stilte.

De eerlijkheid zelve

Op de vraag of je kont dik lijkt in dit kleedje, willen we nu eenmaal allemaal graag een eerlijk antwoord. Waarbij enkele vriendinnen zo hard nee knikken dat hun hoofd er bijna gaat afvallen, heb je ook altijd die ene beste vriendin die volmondig ja antwoordt. En hoewel het op dat moment even kan kwetsen, zul je achteraf blij zijn dat je het kleedje toch niet gekocht hebt.

De tegenstelling

Waar ze zeggen dat tegenpolen elkaar aantrekken in een relatie, is dit bij vriendschappen ook van toepassing. Iemand met compleet tegenovergestelde ideeën en meningen, zal je niet enkel een ander beeld over de wereld geven, maar je kan er ook enorm veel van leren. Ga dus zeker ruzies niet uit de weg, maar gebruik ze om verder te groeien in het leven.

Lees ook:

Copyright: Karen Dedecker