Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze 8 etenswaren bewaar je beter niet in de koelkast

Deze 8 etenswaren bewaar je beter niet in de koelkast

Deze 8 etenswaren bewaar je beter niet in de koelkast

Enkele dagen geleden vertelden we jullie nog hoe lang producten nu juist goed blijven als je ze in de koelkast bewaart. De ’tenminste houdbaar tot’-indicatie geeft namelijk aan wanneer het product de beste smaak en kwaliteit bereikt heeft, en niet dat het product na het verstrijken van de datum niet meer te eten is. Toch zijn er ook producten die wij vaak in de koelkast bewaren, maar die hier eigenlijk niet horen. Onderstaande 10 etenswaren haal je dus best zo snel mogelijk uit je koelkast. 

Olijf-en zonnebloemolie

Olijfolie bewaart het best op een donkere, koele plaats en dus helemaal niet in de koelkast. Door de koude temperatuur zal de olie condenseren en veranderen in een harde, bijna-boterachtige consistentie.

shutterstock_333657224

Aardappelen

Aardappelen bewaren het best in een papieren zak in een koele, droge omgeving. Als je ze in de koelkast plaatst, gaan ze vreemd smaken en sneller rotten. Een kelder is de beste plaats voor aardappelen te bewaren, maar bij gebrek aan een kelder, kun je ze ook in een donkere keukenkast plaatsen. Kies ook niet voor een plastic zak, aangezien dit het rottingsproces versnelt.

shutterstock_318345806

Uien

Uien kunnen tot wel 10 maanden vers blijven, als je ze bewaart in een donkere en koele plek. De koelkast is net een tikkeltje te koud, waardoor ze zacht worden en sneller zullen beschimmelen. Bewaar ze ook zeker niet in de buurt van je aardappelen, want deze zorgen er net voor dat je uien sneller slecht worden.

shutterstock_398179015

Avocado

Wil je avocado niet rijpen? Dan ligt ‘ie waarschijnlijk in de koelkast. Plaats een onrijpe avocado op het aanrecht om het rijpingsproces te versnellen. Als het toch nog niet snel genoeg voor je gaat, steek je hem best in een papieren zak samen met een banaan of een appel.

shutterstock_349484078

 

Brood

Brood kun je het best bewaren in een afgesloten plastic zak bij kamertemperatuur. In de koelkast versnel je het uitdrogingsproces en gaat het brood heel snel muf ruiken. Krijg je een volledig brood toch niet op? Steek het dan in de vriezer en haal het er later weer uit.

shutterstock_393523648

Tomaten

Misschien wel de minst voorspelbare in het rijtje. Tomaten verliezen hun smaak als je ze in de koelkast stop. De koude temperatuur stopt namelijk het rijpingsproces, en dit is net wat zorgt voor de heerlijke smaak van je tomaten. Plaats je tomaten dus best in een kom op het aanrecht.

shutterstock_267812054

Sauzen

Het is niet zo dat sauzen niet in de koelkast mogen, maar eigenlijk is het gewoon helemaal niet nodig. Op de etiketten staat dat ze vol zitten met bewaarmiddelen en op een droge, koele plaats bewaard moeten worden. Sauzen bevatten namelijk zure bestanddelen die bacteriegroei tegengaan, waardoor ze dus helemaal niet in de koelkast moeten.

shutterstock_345660527

Eieren

Er zijn voor- en tegenstanders van eieren in de koelkast te bewaren. Zo zou je door ze in de koelkast te leggen, de vermenigvuldiging van salmonellabacteriën kunnen tegengaan. Maar in de winkel liggen ze niet in de koelkast. Dus wat is nu de juiste redenering? Wel, eieren mogen gewoon niet in een te warme omgeving bewaard worden. Tijdens die enkele dagen dat het dus over de 20 graden wordt, leg je ze best in de koelkast. Op andere dagen kan je ze gerust op het aanrecht bewaren.

shutterstock_377861167

Lees ook: 

Bron: Newsmonkey