Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 7 dingen die je waarschijnlijk niet wist over The Sound of Music

7 dingen die je waarschijnlijk niet wist over The Sound of Music

7 dingen die je waarschijnlijk niet wist over The Sound of Music

Vorig jaar vierde de filmversie van The Sound of Music, met Julie Andrews als Maria von Trapp, zijn 50e verjaardag. De film vertelt het verhaal van een non die door het klooster verplicht wordt om voor 7 kinderen van een Oostenrijkse marinekapitein te gaan zorgen. De film kwam dit weekend opnieuw in het nieuws vanwege de dood van één van de hoofdpersonages: de actrice die Liesl von Trapp speelde. Wij sommen alvast 7 dingen op die je waarschijnlijk niet wist over The Sound of Music.

De openingsscène waarin Julie Andrews op een bergtop rondhuppelt mag er misschien heel moeiteloos uitzien, het was allesbehalve gemakkelijk voor de actrice. Zo was het niet alleen ijskoud en regende het, Andrews werd ook telkens omgestoten door de productiehelikopter. Deze cirkelde telkens om de actrice heen om goede beelden te kunnen nemen, maar was moeilijk onder bedwang te houden.

De scène waarin de roeiboot kantelt en Maria en de kinderen in het water vallen, kwam hard aan voor Kym Karath, de actrice die de 5-jarige Gretl speelde. Omdat de actrice niet kon zwemmen, moest Andrews naar voren uit de boot vallen en Kym redden, maar het tegenovergestelde gebeurde. Andrews viel achterover en kon niet op tijd bij Kym komen. ‘Ik ging kopje onder, slikte veel water in en gaf het enkele seconden erna weer over,’ zei de actrice daarover in een interview.

Christopher Plummer, de acteur die kapitein Von Trapp speelde, haatte de film zo erg dat hij het ‘The Sound of Mucus’ noemde. Hij vond het verhaal verschrikkelijk sentimenteel en klef en had moeite om er enige vorm van humor in te verwerken. Hij dronk en at zo veel tijdens het filmen, dat zijn kostuums groter gemaakt moesten worden. Toen de film op dvd uitkwam, vertelde hij dat hij tijdens het filmen van het muziekfestival dronken was.

Op het moment dat Maria en kapitein Von Trapp elkaar de liefde moesten verklaren, stonden Andrews en Plummer énorm dicht tegen elkaar en zongen ze het liedje Something Good. Het was voor Andrews echter moeilijk om serieus te blijven omdat de lichten boven hen ongepaste geluiden maakten. Ze begon dan ook telkens spontaan te giechelen wanneer de kapitein ‘I love you, Maria’ zei. Regisseur Robert Wise besloot daarom de lichten uit te schakelen en de liefdesscène in silhouet te filmen.

Tijdens het filmen van de Sixteen Going on Seventeen-scène, viel de toen 21-jarige actrice Charmian Carr door het glas in het tuinhuis en verwondde haar enkel. In de film draagt ze een drukverband om de enkel die met make-up onzichtbaar werd gemaakt. De actrice stierf afgelopen zaterdag op 73-jarige leeftijd vanwege complicaties van een zeldzame vorm van dementie. De actrice werd wereldberoemd door haar rol van Liesl von Trapp.

Julie Andrews kreeg van de echte Maria von Trapp complimenten over de uitvoering van haar rol in de film. Ze zei echter wel dat het jodelen van Andrews nog beter kon en bood de actrice enkele handige tips aan.

In de film kon de familie Von Trapp ontsnappen aan de nazi’s door de bergen over te steken naar Zwitserland. In het echte leven namen ze de trein naar Italië.

Lees ook: