Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 6 tips tegen miskopen

6 tips tegen miskopen

6 tips tegen miskopen

Kom je vaak thuis met miskopen? Hieronder 6 tips om miskopen te voorkomen en geld te besparen.

Tip 1: Laat je niet in de luren leggen door uitverkoop.

Twijfel je over de kleur of pasvorm van een hip colbertje? En zou je dit kledingstuk normaal gesproken links laten liggen? Laat je dan niet inpakken door de rode stip op het prijskaartje. 30% korting! schreeuwt het label, maar jij weet beter. De uitverkoop maakt dit kledingstuk niet opeens perfect.

Tip 2: Valt het kledingstuk te combineren met iets wat je al hebt?

Valt je aankoop te combineren met kleding die je al in je kast hebt liggen? Leuk, die neon-gele legging, maar wat draag je daar op? Heb je geen idee? Ga dan liever op zoek naar iets anders.

Tip 3: Chagrijnig? Mijd dan de winkelstraten.

Zit je niet lekker in je vel? Ben je chagrijnig? Of op weg naar een afspraak waar je tegenop ziet? Mijd dan de winkelstraten. Je hebt op dit moment namelijk zin om iets te kopen om het kopen en bent allesbehalve kritisch. Een miskoop ligt op de loer!

Tip 4: Online shoppen lijkt zo handig…

…maar het is behoorlijk misleidend. Hoe handig het ook is als je geen zin hebt om de stad in te gaan, op foto’s ziet die broek of dat rokje er nét even beter uit met behulp van photoshop. Denk je dat je een getailleerd jasje hebt besteld, blijkt het een wijde, jutezak! Hello miskoop!

Tip 5: Moet er nog iets gebeuren aan een kledingstuk? Laat hem dan maar liggen.

Koop nooit een kledingstuk waar nog iets aan moet gebeuren. Mouwen die ingenomen moeten worden, hysterische frutsels die subtiel weggewerkt moeten worden… Dat ga je toch nooit doen. Misschien over een jaar, maar dan is het kledingstuk allang weer uit de mode of is je smaak veranderd.

Tip 6: Heb je dit écht nodig?

Vraag je bij iedere aankoop af: heb ik dit écht nodig? En maakt dit kledingstuk me een gelukkiger mens? Je zult zien dat je met minder de winkel uitloopt.