Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Pas op! Deze schoonmaakgewoontes verpesten juist je spullen

Pas op! Deze schoonmaakgewoontes verpesten juist je spullen

Pas op! Deze schoonmaakgewoontes verpesten juist je spullen

Hoe vaker je schoonmaakt, hoe schoner het wordt. Klinkt logisch, maar het is niet altijd waar. Te veel schoonmaakmiddel of iets te vaak schoonmaken, kan juist een negatief effect hebben. Deze schoonmaakgewoontes kun je dus beter afleren.

Loop jij elke dag met schoonmaakmiddel door het huis? Niet meer doen! Deze schoonmaakgewoontes zijn misschien helemaal niet zo goed voor je spullen.

1. Te vaak je spiegel schoonmaken
Een vingerafdruk op de spiegel? Jij staat alweer met een doekje in je handen. Het is niet zo dat je het helemaal niet meer moet doen, maar als er te veel schoonmaakmiddel achter de spiegel komt, kan dat de achterkant aantasten. Houd het bij een keer per week, dan is iedereen blij.

schoonmaken3

2. Te veel wasmiddel
Een vlek in je kleding? Extra wasmiddel helpt niet! Als je te veel wasmiddel gebruikt, gaat het niet meer uit je kleding. Het resultaat: de kwaliteit van je kleding gaat achteruit. Houd je dus gewoon aan de hoeveelheid die op de fles staat.

3. Te veel water bij  het dweilen van een houten vloer
Bij dweilen hoort natuurlijk water, maar water kan je houten vloer ook aantasten. Als er krassen of putten in de vloer zitten, kan het water onder de vloer lopen. En daar wordt-ie niet beter van.

4. Extra afwasmiddel in de vaatwasser
Komen je borden mét etensresten uit de vaatwasser? Extra afwasmiddel werkt niet. Er blijft alleen maar meer achter op je bord. Het schoonmaakmiddel kan niet allemaal weggespoeld worden. Eerst je bord even afspoelen voor je hem in de vaatwasser zet, is een betere oplossing.

schoonmaken4

5. Elke keer als je een haar ziet, pak je de stofzuiger
Je hoeft niet eens een hond te hebben om haren door het hele huis te vinden. Pak niet elke keer de stofzuiger als je een haar op de grond ziet liggen. De haren kunnen namelijk vast komen te zitten in de borstel van de stofzuiger. Je kunt ze beter even opvegen met een stoffer en blik.

6. Je wast je kleding meteen als je het gedragen hebt
Sportkleding moet natuurlijk wel gewassen worden als je het gedragen hebt, maar andere kledingstukken kun je tot wel 3 keer dragen tot het gewassen moet worden. Te vaak wassen en drogen kan ervoor zorgen dat de kleuren vervagen en de stof minder mooi wordt. Zonde!

wasmachine3

 

Lees ook:

Bron: Libelle.nl // Afbeeldingen: Giphy