Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 6x handig met schuursponsjes

6x handig met schuursponsjes

6x handig met schuursponsjes

Een handig hulpje in huis is het schuursponsje. Om theeaanslag in glazen mee te verwijderen bijvoorbeeld, om schoenen mee schoon te boenen of om het aanrecht, de oven, het fornuis mee op te poetsen! Maar dat is nog niet alles… 

Pillen

Verwijder pillen van truien met een schuurspons. Met het harde gedeelte van de spons laat je je versleten trui weer ’glanzen’ en haal je de kleine bolletjes stof eenvoudig weg.

Kamerplant

Zorg dat je kamerplanten voldoende water krijgen. Leg een sponsje op de bodem van een plantenbak. Als je je planten water geeft, zal het sponsje onderop altijd een beetje vochtig blijven. Zo voorkom je dat de wortels gaan rotten. En dan is het oké als je een keertje vergeet je planten water te geven.

Tapijt

Neem een vochtige spons en wrijf hiermee over het tapijt. Zo kun je gemakkelijk haren (bijvoorbeeld van huisdieren) afnemen.

Paraplubak

Leg een spons onder in de paraplubak en vervang ’m na een regenachtige periode. Zo blijft er geen vocht liggen en voorkom je muffe geurtjes in huis.

Nagellakremover

Maak een nagellakremover potje van een schuurspons.Neem een klein potje, prop hier een stukje spons in (op maat knippen mag!) en doordrenk die met nagellakremover. Draai de deksel op het potje en berg het op in je beautykast. Wil je je lak verwijderen? Draai de deksel open en dip je vingertop in de spons. Weg is je lak!

 

Tocht

Druk een stukje spons tussen de kieren van een tochtig raam om koude lucht buiten te houden.