Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5x de beste tips voor het schoonmaken van je huis tijdens het griepseizoen

5x de beste tips voor het schoonmaken van je huis tijdens het griepseizoen

5x de beste tips voor het schoonmaken van je huis tijdens het griepseizoen
Je kunt de laatste tijd goed merken dat het najaar begonnen is. De meeste mensen hebben de griep alweer te pakken. De griep buiten de deur houden is lastig, maar een schoon huis zorgt ervoor dat het virus niet makkelijk verspreidt. Wij hebben een aantal goede tips voor het schoonmaken van je huis tijdens het griepseizoen. 

1. Desinfecteren

Desinfecteren is super belangrijk. Maak verschillende oppervlakken goed schoon met een desinfectiemiddel. Geef de slaapkamer en badkamer extra aandacht. Belangrijke oppervlakken om schoon te maken zijn alle tafelbladen, bureaus, spoelbakken, het aanrecht en het toilet.

2. Vergeten oppervlakken

Er zijn nog veel meer oppervlakken die schoongemaakt moeten worden, maar die vaak vergeten worden. Voorbeelden zijn de toetsen van je computer, het beeldscherm van je telefoon, alle lichtschakelaars in huis, trapleuningen, deurknoppen en de afstandsbediening. Vergeet ook niet om af en toe een schoon doekje te pakken, zodat er nog minder bacteriën verspreidt worden.

3. Stof

Stof in huis is natuurlijk altijd vervelend, maar helemaal voor een persoon die ziek is. Zorg ervoor dat de slaapkamer stofvrij wordt. Neem het hoofdbord van het bed en de nachtkastjes af met een doek. Haal een stofzuiger goed door de kamer heen en zet het raam voor een tijdje open. Zo heb je snel een frisse kamer.

4. Beddengoed

Het is belangrijk om je beddengoed regelmatig te wassen. Helemaal het beddengoed van een ziek persoon. Tip: Zorg dat je het beddengoed van een ziek persoon zo min mogelijk aanraakt als je het gaat wassen. In plaats van het lang vast te houden, kun je beter een wasmand gebruiken om het naar de wasmachine te brengen. Was daarna ook goed je handen.

Lees ook
Dít is de beste temperatuur voor je koelkast en zo stel je ‘m goed in

5. Schoonmaakspullen

Het is belangrijk om af en toe je schoonmaakspullen ook schoon te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mond van je stofzuiger en de emmers die hebt gebruikt. De dweilen en schoonmaakdoekjes kun je wassen op 60 graden. Zo voorkom je dat bacteriën zich kunnen verspreiden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Getty Images