Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5 Tips om je slaapkamer in balans te brengen

5 Tips om je slaapkamer in balans te brengen

5 Tips om je slaapkamer in balans te brengen

Gelukkiger leven? Doe je spullen weg! Want minder is het nieuwe meer. Meer vrijheid, meer rust, meer balans. Deze week starten we met onze Grote Flair Opruimweken en deelt Dieuwke van der Meer-Posthumus van Moeder Minimalisme elke dag een nuttige tip.

Slaapkamer in balans

Wat heb jij allemaal in je slaapkamer staan? Voelt je slaapkamer rustgevend aan? Vandaag op het program: 5 handige tips om je slaapkamer in balans te krijgen.

Minimaliseer

Wat heb je allemaal in de slaapkamer staan en wat heb je nu écht nodig? Zorg voor een bed, één of twee nachtkastjes, bedverlichting en een plek voor je een minimale garderobe. De rest doe je weg. Verkoop het, doneer het of zoek er een plek voor in een andere ruimte. Ook al woon je klein, gebruik je slaapkamer nóóit als opslagruimte.

Rustgevende sfeer creëren

Zorg voor rustige kleuren, kleuren die je aanspreken en bij je passen. Wissel hierbij ook af met warme en koele kleuraccenten. Herfsttinten doen het ook altijd goed in de slaapkamer. Felle kleuren doen je nachtrust niet veel goeds. Zorg ook voor zacht licht. Leeslampjes die je kunt dempen of kaarsjes zorgen ook voor een serene sfeer in een slaapkamer.

Gebruik ook natuurlijke materialen, zoals houten nachtkastjes, en katoen en wol voor het beddengoed. Ventileer de slaapkamer ook goed en plan een vast moment in de week om je bed te verschonen en je slaapkamer op te ruimen en schoon te maken. Nu je hebt geminimaliseerd ben je binnen no-time klaar, en dat is fijn. Voor een fijne geur kun je wat water met een paar druppen etherische olie in een verstuiver doen en ‘s avonds voor het slapen gaan door de slaapkamer verspreiden.

Bed op de juiste plek

In de Feng Shui is de positie van het bed erg belangrijk. Je moet vanuit je bed de deuropening kunnen zien, maar je bed recht tegenover de deur plaatsen is geen goed idee. Dan wordt  de binnenstromende energie geblokkeerd. Het bed moet met het hoofdeinde tegen een muur staan en de zijkanten van het bed moeten vrij zijn. Je kunt je bed beter niet onder een raam zetten of onder een schuin of balkenplafond. Ook kun je beter geen kastjes of planken boven het bed hangen of spullen onder je bed bewaren. Wil je een spiegel in de slaapkamer? Zorg dan dat je jezelf, als je in bed ligt, niet in de spiegel kunt zien.

Inspiratievoorwerp

Plaats een mooi voorwerp in de slaapkamer waar je naar kunt kijken voordat je slapen gaat of wanneer je wakker wordt. Dit mag van alles zijn. Een inspirerende foto of schilderij, een mooi kristal of een beeld. In ieder geval iets wat je aanspreekt en waar je een goed gevoel bij krijgt. Plaats echter geen afbeeldingen of dingen die met het element water te maken hebben, dit element hoort namelijk volgens de Feng Shui niet in een slaapkamer thuis.

Beperk stroom

Dat een televisie niet bevorderlijk is voor de nachtrust weet iedereen, maar tóch hebben veel mensen een televisie op de slaapkamer. Met een televisie in de slaapkamer heb je aandacht voor dit scherm in plaats van voor elkaar. Bovendien zorgt het voor veel electro-smog. En daar ben je juist, vooral als je slaapt, erg gevoelig voor. Geen televisie of laptop dus in je slaapkamer en kies voor een wekker op batterijen. Wil je toch perse elektrische apparaten in je slaapkamer? Trek dan voor het slapengaan de stekker eruit.

 

Grote Flair Opruimweken

Heb jij ook behoefte aan een opgeruimd, overzichtelijk en een minder vol huis? Doe dan mee met de Grote Flair opruimweken. Drie weken lang gaan we uitzoeken, opruimen en weggooien! Dat doen we niet alleen maar samen met Dieuwke van Moedersminimalise.nl want minimaliseren is de truc! Doe ook mee en deel het resultaat onder de hashtag #Flairopruimweken. Veel succes!

Bron: www.moedersminimalisme.nl