Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5x zo wordt het gemakkelijk(er) om met kinderen uit eten te gaan

5x zo wordt het gemakkelijk(er) om met kinderen uit eten te gaan

5x zo wordt het gemakkelijk(er) om met kinderen uit eten te gaan

Weet je nog, die avonden dat je úúúrenlang kon tafelen met vrienden? Die zijn voorbij. Want met kinderen erbij is uit eten gaan een heel andere ervaring geworden (denk: racen tegen de klok). Daarom: 5 tips om een etentje met je kroost makkelijker te maken.

Lees ook: Parttime of fulltime werken? Dit is het voordeligst voor stellen met kinderen

Kies het juiste restaurant
Dit klinkt als een open deur, maar het is wel degelijk belangrijk als je het gezellig wilt houden. Die hippe sushibar is voor jou en je vriendinnen de perfecte hotspot, maar met kinderen? Hell no. Alleen al de gedachte aan die spierwitte tafelkleden en tientallen bakjes op tafel bezorgt ons kopzorgen. Kies liever voor een plek waar gegarandeerd kinderstoelen en kleurplaten aanwezig zijn. En nee, dat hoeft écht niet meteen McDonalds te zijn. Lekker rommelig eetcafés of restaurants in een bosrijk gebied (eventueel met speeltuin!) zijn er genoeg.

Reserveer vroeg
Misschien zal je maag nog niet rammelen om vijf uur, maar een ding is zeker: je zal rond dit tijdstip meer kunnen genieten van je maaltijd dan twee uur later. Want dan zijn je kinderen moe en hongerig zijn – met alle (luidruchtige) gevolgen vandien… Doe jezelf een lol en reserveer vroeg, zodat je ook weer op tijd buiten staat. En nog een voordeel? De kinderen liggen vroeg onder de wol, waardoor jij en manlief eindelijk tijd hebben voor elkaa… eh, Netflix. Ha!

Tref maatregelen
We hebben het hier niet over een waslijst aan babykleren of onwijs strenge regels, maar meer over de vrolijke variant: zorg ervoor dat je genoeg entertainment bij je hebt. Want rammelende magen en verveling zorgen voor heel veel geluid. Neem een voorraad kleurplaten, speelgoed en leesboekjes mee. Op die manier kunnen je kinderen zich vermaken en staat het eten op tafel wanneer de eerste kleurplaat ingekleurd is – en jij je eerste glas wijn op hebt. 😉

Bestel meteen
Zonder kinderen zul je eerst op je gemak een uur bijkletsen, onder het genot van een wijntje en een paar olijven. Pas daarna bestudeer je de kaart en geef je je bestelling door. Met kinderen is dat echter niet zo’n goed plan. Bestel meteen, zodat je niet urenlang hoeft te wachten en de kids gelijk kunnen aanvallen!

Neem snacks mee
Kinderen kunnen soms zó onvoorspelbaar zijn. Zorg er daarom voor dat je een aantal snacks meeneemt, waarvan je weet dat je kids die so-wie-so lusten. Voor je het weet, is het lievelingsgerecht van je zoontje ineens ‘getsie’. Een nieuw gerecht bestellen is dan geen optie (want: te veel wachttijd), dus hem een snackje geven wat hij wél lust is dan de beste oplossing.

Ga jij vaak uit eten met je kinderen, of vermijd je dit liever?

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10