Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5 tips om de beste roommate te worden

5 tips om de beste roommate te worden

5 tips om de beste roommate te worden

Een huis of appartement delen is een heel goed idee als je nogal krap bij kas zit of wanneer je nog studeert. Maar opgelet: samenleven met andere mensen kan ook snel tegenvallen. Behalve als je onze tips volgt, natuurlijk.

1. Planning is key

Maak vanaf het begin goede afspraken, anders gaat het meteen de verkeerde kant op. Een kalender met de huishoudelijke taken ophangen is bijvoorbeeld al een goed idee. Het vuilnis buitenzetten of de afwas doen: ieder om de beurt!

2. Hou de vinger op de knip

Goede afspraken maken goede vrienden, zeker als het over geld gaat. En als je een huis deelt, is dit zeker niet anders. Huur, telefoon, internetabonnement: zorg ervoor dat je alle onkosten eerlijk deelt.

3. Baken je territorium af

De organisatie van de voorraad- en koelkast is vaak de oorzaak van ergernissen. Geef elke huisgenoot zijn eigen schap en zet er desnoods in grote letters zijn of haar naam op. Lijkt overdreven? Wacht maar tot iemand jouw laatste chocolademousse heeft opgegeten…

4. Praten werkt!

Ook al heb je je eigen slaapkamer, de andere kamers in het huis zijn gemeenschappelijk. De keukenspullen, je dvd’s, je favoriete soap: je bespreekt en deelt alles.

5. Breng samen tijd door

Organiseer etentjes, nodig vrienden uit. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

 

Lees ook:

Bron: flair.be