Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5 x Schoonmaken met scheerschuim

5 x Schoonmaken met scheerschuim

5 x Schoonmaken met scheerschuim

Uit de badkamer en in het gootsteenkastje: scheerschuim. Een handig hulpje in het huishouden! Het beauty product helpt je vlekken te verwijderen in kleding en het tapijt, maakt je oven schoon in een handomdraai en zorgt ervoor dat spiegels niet meer beslaan. 5 x Schoonmaken met scheerschuim!

Spiegels

Om te voorkomen dat je spiegels beslaan, kun je deze inwrijven met een dot scheerschuim. Smeer de spiegel in de badkamer goed in met het scheerschuim en verwijder het schuim vervolgens met een droge doek. Tijdens het douchen zal je spiegel dan niet beslaan.

Oven

Een handige tip om de oven in een handomdraai schoon te maken, zonder urenlang te moeten boenen en het gevaar voor giftige dampen. Spuit het scheerschuim op de bakplaten en zorg dat alles goed bedekt is in schuim. Doe de ovendeur weer dicht en ze de over een half uurtje op vijftig graden. Tot slot nog even afvegen en klaar is Kees! Zo gepiept.

Vlekken

Van rode wijn- tot aardbeivlekken of geknoei op de vloerbedekking, met scheerschuim los je deze op! Spuit het scheerschuim op de vlek. Bij wijn- en aardbeivlekken: wrijf het schuim niet in, maar laat het even inwerken. Nog even nawassen en weg is de vlek. Bij vlekken op het tapijt: wrijf het schuim goed in de polen en verwijder daarna de resten door met heet water en een stoffen handdoek het tapijt schoon te deppen.

Voeten

Masseer je voeten in met een scrubhandschoen en een beetje scheerschuim. Dompel een handdoekje in warm water en wikkel deze om je voeten. Laat dit vijftien minuutjes intrekken. Het resultaat? Super zachte voeten.

Haarborstel

Een stoffige haarborstel van het vele borstelen? Van roos tot afgebroken haartjes of resten haarlak, het is belangrijk om je haarborstel of kam regelmatig schoon te maken. Aan de slag! Haal allereerst overige haren uit de borstel en gooi deze weg. Spuit er wat scheerschuim op en laat dit een paar minuten intrekken. Spoel de borstel vervolgens goed af. Et voilà, een borstel zo goed als nieuw.