Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5 essentials die je écht niet mag vergeten als je naar een festival gaat

5 essentials die je écht niet mag vergeten als je naar een festival gaat

5 essentials die je écht niet mag vergeten als je naar een festival gaat

Hé feestganger, welke festivals staan er bij jou op de planning voor deze zomer? Even een paar dagen weg uit de routine van het dagelijks leven en je begeven in een speeltuin vol muziek en goedgeklede, blije mensen. En da’s allemaal fun and games, tot de riekende dixi’s op je netvlies verschijnen…

Hygiëne en meerdaagse muziekfestivals zijn twee woorden die mijlenver uit elkaar liggen. Warm douchen? Ho maar. Rustig je haren wassen? No way! Maar een goede voorbereiding is het halve werk, en met een aantal tips, tricks en essentials kom je al een heel stuk dichter bij jouw glamourous festival look. Ook zónder ruime badkamer!

festivallin

Droogshampoo
Dit is misschien wel de allerbelangrijkste essential waar je tijdens het festival ontzettend dankbaar voor zult zijn. Want de kans op een douche is heel erg klein, en de kans op een straaltje warm water bijna uitgesloten. Koud water en haren wassen is geen pretje, dus kun je er maar beter voor zorgen dat je een flinke spuitbus droogshampoo meeneemt. Zo kun je zonder douche tóch een cute coupe creëren.

Vochtige doekjes
Nog zo’n life saver voor tijdens langere festivals, waarbij jouw vaste badrituelen even plaats moeten maken voor een bierdouche. Zorgvuldig je make-up verwijderen kan een lastige taak zijn in een overbevolkte toiletruimte, dus doe jezelf een lol en sla een voorraad vochtige doekjes in alvorens je naar je happy place vertrekt. Hiermee kun je én je make-up verwijderen in enkele seconden, én jezelf opfrissen tussen de danssessies (lees: zweet en bier) door.

Oordoppen
Hier zul je ontzettend blij mee zijn. Een nachtje doorhalen is geen probleem, en twee nachtjes met weinig slaap en veel koffie gaat ook nog wel. Maar als je dan de derde nacht besluit iets eerder je tent in te kruipen, is het wel zo fijn om niet wakker te liggen van de feestende mensen. Oordoppen to the rescue!

Vuilniszakken
In een ideale wereld zou het nooit regenen en zou je overal neer kunnen strijken zonder in een modderpoel terecht te komen. Of zelf te veranderen in een wandelende modderbende. Daarom is het zo fijn als je een voorraadje vuilniszakken meeneemt. Doe er een paar in het tasje waarmee je het terrein over danst. Zo heb je altijd een droge plek om te zitten als je voeten pijn doen van die vele moves. En vieze of natte kleren berg je simpel op in een lege vuilniszak, zodat ze niet tussen je laatste droge kleding belanden. Want niets is fijner dan dat laatste paar droge sokken aantrekken. You feel me?

Regenlaarzen
Nog een essential die je niet mag vergeten. Droge voeten betekenen een warm lijf, de hele dag door. Ook na een hoosbui, ook na een ongeplande dans in de plassen. Je scoort rondom het festivalseizoen de allerleukste laarsjes voor een prikkie die nog hip zijn ook.

Bidon
Natuurlijk kies je liever voor een koud biertje of een hippe cocktail dan een flesje water, maar één ding is zeker: wakker worden met een licht doch aanwezig hoofdpijntje is alleen op te lossen door liters water te drinken. Tel hier een of twee paracetamol en een stevig ontbijt bij op, en je kunt je weer vol goede moed in het feestgedruis storten. Die bidon kun je vaak gratis bijvullen op het festivalterrein, zodat je altijd voorzien bent en gehydrateerd kunt blijven. Cheers!

Lees ook: