Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5 leuke tips met lavendel

5 leuke tips met lavendel

5 leuke tips met lavendel

Lavendel: het ruikt niet alleen lekker, je kunt er ook de leukste dingen mee maken. Hier vijf DIY ideeën met lavendel bloemen.

1. Bloemenkransje van lavendel

Snijd lavendeltakjes 5 tot 6 centimeter af en rijg ze met een naald en fijn draad tot een krans.

2. Lavendelsuiker

Meng 1 eetlepel gedroogde lavendelbloemetjes heel fijn en mix met 100 gram suiker. Bewaar de suiker in een afsluitbaar glazenpotje. De suiker kun je gebruiken om bijvoorbeeld muffins mee te bakken. Erg bijzonder!

3. Lavendelzout

Mix 5 theelepels gedroogde bloemetjes met een kopje fleur de sel. Bewaar het zout net als de suiker in een afsluitbaar glazen potje. Op internet vind je de lekkerste recepten waarvoor je dit lavendelzout kunt gebruiken.

4. Geurzakjes

Naai geurzakjes van kanten zakdoekjes en vul met gedroogde bloemetjes. Nog leuker: maak geurstaafjes door de lange stelen van een bosje lavendel terug te buigen. Zet dit vast met touw naar keuze, zodat je een mooi kransje krijgt. Je kunt deze omwikkelen met bijvoorbeeld sisal of een kanten lintje.

5. Bosje lavendel

Last van een winterdepressie? Hang dan een bosje lavendel op een droge plek met voldoende luchtcirculatie. Als ze helemaal droog zijn, maak je de bloemetjes makkelijk los en fijn door ze zachtjes door je vingers te wrijven. Ruikt heerlijk en je denkt meteen aan vakantie!

Beeld: via pinterest