Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 5 dingen die rijke vrouwen anders doen

5 dingen die rijke vrouwen anders doen

5 dingen die rijke vrouwen anders doen

Als je door de Instagrampagina’s van succesvolle en rijke vrouwen klikt, kan je soms denken dat gewoon geluk hebben gehad. Nu kán dit soms het geval zijn, maar vaak schuilt er achter een mooi gezicht een ware zakenvrouw die héél slim met haar geld kan omspringen. Wat zijn de dingen die wij van hen kunnen leren?

Ze nemen risico’s.
De rijken van de wereld die niet uit een wealthy family komen, zijn vaak echte selfmade succesvrouwen. Met het oog op bijvoorbeeld Oprah Winfrey of Steve Jobs, kunnen we stellen dat af en toe een risico nemen noodzakelijk is. Fouten maken, keihard onderuit gaan en tóch doorzetten, zal leiden naar succes. En dat zul je uiteindelijk ook gaan merken aan je bankrekening.

Ze leven zuiniger dan zou hoeven
Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen, want werp een blik op Keeping Up With The Kardashians en je weet genoeg. Maar toch is zuiniger leven dan je eigenlijk zou hoeven doen een goed idee. Door iedere keer wanneer je iets meer verdient ook gelijk meer te gaan uitgeven, zul je nooit een positief verschil merken op je bankrekening. Blijf je echter hetzelfde uitgeven terwijl je meer inkomsten genereert, dan zul je je spaarrekening wél zien groeien. En da’s heel bevredigend, we can tell you that much!

Ze zien geld als hun vriend en niet als vijand
De meeste mensen zien geld als een stressfactor, waar niets anders dan zorgen mee gepaard gaan. De wealthy people zien dit echter heel anders. Ze zien geld juist als een middel waarmee je ontzettend veel kunt bereiken, een tool die hun leven een stuk leuker en gemakkelijker kan maken. Door op een positieve manier naar je financiën te kijken, zul je het leuker vinden om ermee bezig te gaan. En wanneer je merkt dat je spaarrekening ineens groter wordt, zul je het alleen nog maar leuker gaan vinden. Want het geeft écht een kick om je zaken op orde te hebben!

 

Ze zetten financiële doelstellingen
Sommige mensen (ahum, we voelen ons totáál niet aangesproken…) doen maar wat met hun geld en hebben geen idee wat de maandelijkse inkomsten en uitgaven zijn. Anderen hebben juist precies inzichtelijk hoe ze er financieel voorstaan, wat zeker veel voordelen teweeg brengt. Het opschrijven van een aantal financiële doelen is daarom een goed idee. Wat wil je aan het eind van de maand overhouden? Wat wil je aan het eind van het jaar te besteden hebben? Alleen het stellen van deze doelen kan al wonderen doen voor je saldo.

Ze sparen via een automatisch incasso
Als je een beetje op ons lijkt, dan weet je wel wat je iedere maand moet betalen en wat er binnen komt. Toch kan het zomaar zijn dat je nooit iets overhoudt aan het einde van de maand. Een drankje hier, even lunchen daar… Geld uitgeven is ontzettend gemakkelijk, dat weten wij maar al te goed. Daarom is het aan te raden om iedere maand een vast bedrag over te schrijven naar je spaarrekening. Want dan kun je het ook niet aan onnodige dingen uitgeven, en heb je aan het eind van ’t jaar zomaar een mooi bedrag gespaard!

Bron: thezoereport.com

Lees ook: