Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 4x fruit voor een marktprijsje

4x fruit voor een marktprijsje

4x fruit voor een marktprijsje

Een banaan voor het sporten, een appeltje tussendoor. We zijn dol op fruit! Helaas kopen we het vaak veel te duur in. Flair geeft vier tips hoe het goedkoper kan.

Tip 1: Letterlijk marktprijsje
Als je later op de dag naar de markt gaat, kan je fruit vaak voor een erg mooi prijsje krijgen. De markt is vaak goedkoper dan de supermarkt. Daarnaast is het fruit op de markt minder of niet bewerkt met bestrijdingsmiddelen.

Tip 2: Kleine kruideniers
Ga eens langs bij kleinere kruideniers  in plaats van de bekende, grote  supermarkten. Turkse, Marokkaanse of Indiaanse winkels verkopen vaak erg vers en voordelig fruit. Kijk je ogen trouwens uit, want vaak hebben ze ook andere heerlijke producten die je nergens anders vindt.

Tip 3: Groene vingers?
Laat het dan niet om zelf wat groenten te verbouwen. Het is hartstikke leuk en daarnaast goedkoper. Je moet er wel een beetje geduld voor hebben.

4. Koop seizoensfruit.
De meeste fruitsoorten kan je het hele jaar door kopen, maar elk fruit heeft zo z’n seizoen. Er zijn geen kassen of bewaarmiddelen nodig, dus het produceren van seizoensgebonden fruit kost minder energie. Dat maakt dat ze voor een lagere prijs in het schap liggen.

Maar welk fruit koop je in welk seizoen?
Appels zijn het hele jaar door goed, in juni en juli het minst. Aardbeitjes moet je in de maanden oktober tot februari overslaan. De kers is ook een zomerfruit. Van mei tot juli is de kers het best. Laat de perziken in de wintermaanden liggen, zeker oktober tot december. Mandarijnen en sinaasappels smaken verreweg het lekkerst in de wintermaanden. Fruit  zoals bananen en ananas zijn het hele jaar door gelijk qua prijs en smaak.