Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 11 awesome series om samen met je vriend te kijken

11 awesome series om samen met je vriend te kijken

11 awesome series om samen met je vriend te kijken

Het is schijnbaar goed voor je relatie om samen naar Netflix te kijken. Maar wat minder goed is voor je relatie is het urenlange zoeken op Netflix naar een serie die jullie allebei leuk vinden. Daarom hebben wij alvast wat vooronderzoek voor jullie gedaan. Grote kans dat jullie deze elf series allebei leuk vinden. Graag gedaan!

Brooklyn Nine-Nine

Een hilarische serie waar jullie geheid veel om zullen moeten lachen. Je volgt de avonturen van het fictionele 99ste district van het New York City Police Department in Brooklyn. Raymond Holt is een net nieuw aangestelde commandant die een team van zeven eigenzinnige rechercheurs en een zeer typische assistente onder zich krijgt.

via GIPHY

Narcos

Inmiddels staat ook al weer het tweede seizoen van deze succesvolle serie op Netflix. Heb jij deze spannende serie over de jacht van de DEA op drugsbaron Pablo Escobar en zijn Medellínkartel al gezien? De serie speelt in het Colombia van de eind jaren 70 tot begin jaren 90 en wisselt fictie met echte beelden af, adembenemend! En goed nieuws voor alle fans: er komt ook een derde en vierde seizoen!

How To Get Away With Murder

Een superspannende serie waarin je regelmatig op het verkeerde been gezet zult worden. De serie volgt het privé- en professioneel leven van Annalise Keating, een professor in strafrecht aan de (fictieve) Universiteit van Middleton, Philadelphia. Advocate Annalise selecteert een groep van haar beste studenten, Connor Walsh, Michaela Pratt, Asher Millstone, Laurel Castillo en Wes Gibbins, die mogen meewerken op haar advocatenkantoor. Annalise is getrouwd met Sam Keating maar heeft ook een affaire met politie-inspecteur Nate Lahey. Wanneer haar persoonlijk en professioneel leven verstrengeld geraken, worden Annalise en haar studenten ongewild betrokken bij een moordcomplot.

New Girl

We love de sukkelige maar schattige Jess die een appartement deelt met drie (af en toe) vrijgezelle mannen. Je vriend zal misschien vooral oog hebben voor de ontzettend knappe Jess en Cece, maar samen kunnen jullie lachen om de hilarische oneliners van vrouwenversierder Schmidt en kun jij een beetje wegdromen bij de knappe mannen die de revue passeren.

The Good Wife

The Good Wife staat sinds november ook op Netflix. Hebben jullie deze serie nog niet gezien? Zeker kijken dan! De serie richt zich op Alicia Florrick en haar gezin. Echtgenoot Peter Florrick (gespeeld door Chris Noth, ook wel bekend als Mr. Big uit Sex and the City) is een voormalige officier van justitie en verblijft in de gevangenis vanwege een openbaar seks- en corruptieschandaal. Alicia keert terug in de advocatuur om haar twee kinderen te kunnen onderhouden. In de loop van de serie ontdekt Alicia echter dat de geschiedenis van haar echtgenoot zowel voor- als nadelen met zich meebrengt in haar dagelijkse leven.

The Get Down

Een fascinerende serie over het New York van de jaren 70. Ook hier wordt fictie met echt documentatiemateriaal afgewisseld. In de jaren 70 was New York een heel andere stad en zeker in Brooklyn kon je beter niet in je eentje over straat lopen ’s nachts. In The Get Down wordt het verhaal van een groep jongeren uit Brooklyn verteld die het proberen te maken in de muziekwereld. De serie laat zien hoe New York in de jaren 70 ondanks de financiële crisis er toch in slaagde de muziekscene te veranderen door stijlen als hiphop en punk te lanceren.

Suits

In Suits volgen we Harvey Specter en Mike in hun strijd om het te maken als topadvocaat in Amerika. Eigenlijk dus een beetje een moderne, hete versie van Ally McBeal. Wij kijken mee voor de knappe koppen van Gabriel Macht (kwijl) en Patrick J. Adams (kwijl, kwijl). Extra interessant nu om te kijken nu we weten dat Meghan Markle, die de rol van Rachel Zane speelt in de serie, aan het daten is met prins Harry. Nu staan er vier seizoenen op Netflix, maar het vijfde komt er aan!

Elementary

Elementary is een moderne vertelling van de avonturen van de bekende detective Sherlock Holmes (gespeeld door Jonny Lee Miller). In plaats van in Londen speelt het zich af in New York en dokter Watson is een vrouw (gespeeld door Lucy Liu).

Sherlock Holmes is een voormalig adviseur van Scotland Yard, die na een drugsverslaving en een periode in een afkickkliniek vertrokken is naar New York uit schaamte voor het gezichtsverlies. Hij verblijft daar op kosten van zijn vermogende vader, die voormalig chirurg Joan Watson heeft ingehuurd om op hem te letten en ervoor te zorgen dat hij drugsvrij blijft. Holmes blijkt een hyperactief, impulsief en sociaal moeilijk bereikbare man, maar ook een onvermoeibaar deductief genie. Watson raakt gefascineerd door hem en hij raakt gesteld op haar uiteindelijk vraagt Holmes haar daarom te blijven als zijn leerling-detective, wat ze doet.

BoJack Horseman

Je zult misschien even moeten wennen aan de stijl van deze serie, maar als je eenmaal gewend bent zullen jullie de kritische BoJack Horseman vast kunnen waarderen. Deze tragikomschie animatieserie gaat over het paard BoJack Horseman. In de jaren 80 en 90 was hij de ster van de sitcom Horsin’ Around. Vijfentwintig jaar later zit zijn carrière in het slop. BoJack gaat tot het uiterste om zijn comeback te maken in Hollywood, maar zinkt alleen maar dieper weg in een ellendige midlifecrisis.

Fargo

Elk seizoen uit deze serie vertelt een ander verhaal, in een andere periode en in een andere setting en toch passen de verschillende seizoenen bij elkaar. De serie is een combinatie van een zwarte comedie en een politiedrama en heeft grote sterren in de hoofdrollen zoals: Kirsten Dunst, Martin Freeman en Billy Bob Thornton. Het verhaal is heel goed opgebouwd en je zult alle afleveringen in één keer willen kijken!

My Crazy Ex-Girlfriend

Een hilarische serie waarin regelmatig een liedje gezongen wordt dat je niet meer uit je hoofd zult kunnen krijgen. Het verhaal gaat over Rebecca Bunch ze is een succesvolle advocate in New York. Als ze op een dag haar jeugdliefde Josh tegenkomt beseft ze dat ze helemaal niet gelukkig is (én dat ze nog steeds een zwak heeft voor de knappe Josh). Ze besluit spontaan om naar Californië te verhuizen en dan wel naar het stadje waar Josh toevallig ook woont. Is ze voor hem verhuisd of omdat ze goede baan kreeg aangeboden bij een onbekend advocatenkantoor? Wie zal het zeggen. Haar strenge moeder vindt haar verhuizing in elk geval maar niks. Zal het de maffe Rebecca lukken om het hart van Josh te veroveren?

Lees ook:

Deze 8 scènes uit tv-series hebben ongetwijfeld ooit je hart gebroken

Nostalgie: Deze 18 tekenfilms keek jij sowieso in de 80’s!

Life hack: met deze code kun je alle series van Netflix kijken!