Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze 10 soorten filmkijkers kom je gegarandeerd tegen in de bioscoop

Deze 10 soorten filmkijkers kom je gegarandeerd tegen in de bioscoop

Deze 10 soorten filmkijkers kom je gegarandeerd tegen in de bioscoop

Hoewel wij zeker kunnen genieten van een filmpje thuis op de bank, houden wij er ook van om af en toe eens naar de bioscoop te gaan. Je koopt enkele snacks, kiest de leukste plaatsjes uit en geniet van het gezelschap van honderden anderen met hetzelfde idee om net vandaag een film te komen kijken. Wij sommen alvast de 10 soorten filmkijkers op die je gegarandeerd zal tegenkomen in de bioscoop. 

De vriend die te veel praat

“Oooh, ik wed dat dit personage zal sterven”, “Ojee, wat is zij voor een trut”, …. Dit is de vriend waarvan je hoopt dat je er niet zal naast zitten, omdat je waarschijnlijk meer gefluister zal horen dan het geluid van de film zelf. Eigenlijk heeft deze persoon in de 10 eerste minuten van de film het hele verhaal al voorspeld en dat zo luid dat iedereen het kon horen.

Het kleffe koppel

De film mag dan misschien wel niet zo interessant zijn als je gedacht had, je hebt nu eenmaal geen geld betaalt om een koppel klef te zien doen voor je neus. Deze personen denken namelijk dat ze na het dimmen van de lichten niet meer zichtbaar zijn voor anderen. Wel news flash, door het heldere scherm kunnen wij jullie nog steeds zien!

Degene die alles geweldig vindt

Deze persoon houdt enorm veel van films, en dat laat hij iedereen ook duidelijk blijken. Tijdens scènes waarbij jij een gniffel niet kan onderdrukken, springt hij bovenop zijn stoel en roept hij luid ‘BOOYAH’ door de zaal, waarna de hele zaal hem het zwijgen oplegt via een welgemeende ‘ssshhhhtt’.

Degene die voor de snacks komt

In principe maakt het niet uit welke film jullie gaan kijken, deze persoon is namelijk alleen maar geïnteresseerd in de snacks. Popcorn, nacho’s, snoep,… hij speelt het allemaal naar binnen. Als je dus geen twee uur wil luisteren naar een eekhoorn die gulzig zijn eten knabbelt, kan je maar beter een ander plaatsje zoeken.

Degene met een geurtje

Waar komt die verschrikkelijke geur toch vandaan? Nadat je ongemerkt even onder je eigen oksel hebt geroken, kijk je rond de zaal om de eigenaar van de doordringende stank te vinden. En ja hoor, het komt waarschijnlijk van de persoon op de rij voor je die enkele minuten geleden zijn schoenen heeft uitgedaan en zijn voeten op de stoel voor zich heeft geplaatst. Yak!

De huilebalk

Dat wij vrouwen al eens een goed potje huilen bij een romantische film, is niet meer dan normaal. Maar er zijn ook personen die blijkbaar geen controle hebben over hun emoties en tijdens de reclame al aan het sniffen zijn. Neem dus een paar extra zakdoekjes mee of plaats je aan de andere kant van de zaal.

Degene die lacht op momenten dat het niet past

We hebben het allemaal al wel eens meegemaakt. Het gênante moment waarop jouw gevoel voor humor niet overeenkomt met dat van alle andere in de zaal. Deze persoon kan niet om met serieuzere of erotische momenten waardoor hij in lachen uitbarst op de meest bizarre tijdstippen.

De slaper

Wij weten nog steeds niet hoe het mogelijk is, maar sommige mensen vallen na 5 minuten in de bioscoop al in slaap. Waarom zou je dan de moeite doen om naar hier te komen?

De toekomstige filmproducer

Deze persoon analyseert stiekem de verschillende cameraperspectieven, de lichtinval, het script en de handgebaren van de acteurs. Hij is niet alleen hier voor zijn plezier, maar probeert zoveel mogelijk informatie op te slaan. Zo hoopt hij zijn €10-ticket in de toekomst te kunnen transformeren in miljoenen euro’s.

De criticus

Niet alleen heeft deze persoon geen sprankeltje fantasie, hij heeft overal commentaar op. Het lijkt niet realistisch, het is slecht geacteerd of de stoelen zijn niet comfortabel genoeg. En als hij de typische ‘shht’ krijgt toegefluisterd, laat hij direct weten dat hij mag zeggen wat hij wil.

Lees ook: