Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 10x je kledingkast op orde

10x je kledingkast op orde

10x je kledingkast op orde

In de winter draag je vaak veel meer kleding dan in de zomer. Grote kans dat je kast uitpuilt van de broeken, jurkjes, dikke vesten en jasjes. Met deze tips kun jij ieder kledingstuk moeiteloos terugvinden.

Dubbele kledinghangers

Gooi de lipjes van frisdrankblikjes niet weg! Het zijn namelijk slimme ruimtebespaarders. Door ze aan de haak van je kledinghanger te hangen, creëer je een dubbele hanger en past er twee keer zoveel in je kast. Ook slim: je kunt zo complete setjes ophangen aan één hanger.

Multihanger

Je kunt nóg meer kledinghangers op één plek kwijt. Bevestig een halve meter ijzeren ketting van de bouwmarkt aan een S-haak en hang deze op. Plek voor minstens vijf hangers onder elkaar.

Pvc buisjes

Afgezaagde pvc buisjes kunnen niet ontbreken in jouw kledingkast. Rechtop in een lade kun je er van alles in stoppen: sjaaltjes, riemen, ondergoed. Ieder item zijn eigen plek.

Hangen of vouwen

Probeer zo veel mogelijk kleding uit te hangen. Je zult een kledingstuk namelijk vaker dragen als je het ook echt ziet in je kast. Zware truien en vesten kun je beter opvouwen, zodat ze hun vorm niet verliezen.

Schoenendoos met foto

Nooit meer vergeten welke schoenen je hebt? Berg ze op in schoenendozen met een foto van het betreffende paar erop.

Sjaalhanger

Tien sjaals aan één kledinghanger passen makkelijk door douchegordijnringen aan de broekstang van de hanger te bevestigen. De sjaals rijg je vervolgens door de ringen.

Te gladde hangers

Shirts en jurkjes met een wijde hals glijden gemakkelijk van een hanger af, waardoor er van alles rondzwerft op de grond van de kast. De oplossing? Wikkel rubberen elastiekjes om de uiteindes van kledinghangers, zodat alles netjes blijft hangen.

Opruimen

Organiseren betekent ook opruimen. Hang al je kledinghangers ‘verkeerd om’ in de kast. Wanneer je iets gedragen hebt,hang je het vervolgens op de goede manier terug. Zo zie je na de winter precies wat weg kan.

Superopberger

Vergeet de kastdeuren niet! Door hier een hangende schoenenopberger met vakken aan te hangen heb je nog meer kastruimte. De opberger is ook prima te gebruiken voor beha’s, ondergoed of sokken.

Labelen

Niet alleen handig, maar ook heel vrolijk: labels. Geef ieder kledingstuk een vaste plek. Labels voor een kledingrek maak je door een cd-vorm uit karton te knippen en deze één keer in te knippen.