Masturberen op Valentijnsdag Beeld Getty Images
Masturberen op ValentijnsdagBeeld Getty Images

Zó veel mensen masturberen op Valentijnsdag (en zo lang duurt het voor ze een orgasme hebben bereikt)

Valentijnsdag staat in het teken van liefde, met elkaar of met jezelf. Maar was ier nou eigenlijk belangrijker dan self-love? Uit onderzoek blijkt dat we op deze speciale dag extra lief zijn voor onszelf. Er wordt namelijk volop gemasturbeerd op 14 februari.

No lover, no problem.

Soloseks tijdens Valentijnsdag

De romantiek vliegt je om de oren, want op 14 februari is het zo ver: Valentijnsdag. Deze dag der liefde kan op verschillende manieren worden gevierd. Met je lief, met je vrienden, óf alleen.

Uit onderzoek – uitgevoerd door Markietters via Opinion Matters voor scheermerk Estrid – blijkt dat dertig procent van de ondervraagden vindt dat Valentijnsdag niet alleen voor koppels is. Sterker nog, deze groep vertelt vol trots dat ze op die dag minstens één keer aan een potje soloseks doen. Kijk, dat horen we graag.

De juiste mood

Het creëren van de juiste mood is natuurlijk hartstikke belangrijk. Vierendertig procent van de ondervraagden gaf aan dat ze naar porno kijken om in de stemming te komen terwijl achtentwintig procent zich liever overgeeft aan eigen seksuele fantasieën.

Een kwart vertelde dat ze het fijn vinden om iemand anders te visualiseren als ze masturberen en negentien procent maakt gebruik van een vibrator. Opmerkelijk: slechts een op de vijf mensen denkt aan hun partner als ze masturberen en achtenvijftig procent denkt helemaal nergens aan. Dit bewijst maar weer dat je niet per se iemand nodig hebt om in de stemming te komen.

Hoe lang duurt het voordat we ons hoogtepunt hebben bereikt? Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde persoon zo'n vijf minuten nodig heeft om een orgasme te bereiken. Dat is minder dan twee liedjes. Over muziek gesproken: pop, R&B en rock zijn de favo genres van de ondervraagden om naar te luisteren tijdens het masturberen. Een beetje mood music is af en toe best lekker, toch?

Kortom: trakteer jezelf deze Valentijnsdag op een orgasme – of twee (of drie if you are really in the mood).

Bron: Estrid

RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden