huwelijksaanzoek Beeld Getty Images
huwelijksaanzoekBeeld Getty Images

Zakken maar: op déze knie hoor je een huwelijksaanzoek te doen

Het is zover: zwetende handen, knikkende knieën en een doos met daarin de perfecte ring voor je partner. Je hebt dit moment vast meerdere malen opnieuw afgespeeld in je hoofd, dus je bent er he-le-maal klaar voor, maar weet je wel op welke knie je iemand ten huwelijk moet vragen?

The answer may surprise you.

Huwelijksaanzoek

Als je de ‘juiste’ etiquette wil aanhouden, moet je op je linkerknie gaan, zodat je het doosje met je linkerhand vasthoudt en met je rechterhand opent. Zo deden de ridders het vroeger ook! Natuurlijk is dit niet verplicht en kun je het ook gewoon op je rechterknie doen. Want - let's be honest - het zal je partner vast niet eens opvallen door de verraste staat waarin hij of zij zich verkeert.

Bovendien zijn de meeste mensen rechtshandig, dus als je meer stabiliteit hebt op je rechterknie, moet je vooral met rechts knielen! Je wil natuurlijk niet je evenwicht verliezen en omvallen tijdens zo'n belangrijk moment. That would be awkward.

Nikkie Plessen geeft man ultimatum voor huwelijksaanzoek

‘Daarna hoeft het niet meer’

Old school

Wist je dat op één knie gaan een eeuwenoude handeling is? Het heet “genuflecting” en vroeger werd dit gedaan als blijk van respect, trouw en gehoorzaamheid. Tientallen jaren geleden besloten mensen deze move te gebruiken tijdens huwelijksaanzoeken om de loyaliteit en het respect aan hun partner te tonen.

Sommigen zien dit als een eeuwenoud teken van overgave; je geeft je hart over aan je soulmate. Anderen willen de traditie liever niet voortzetten en vinden het achterhaald. Wat vind jij van trouwen?

Bron: Readytoask

Halima TamimiGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden