Vreemdgaan Beeld Getty Images
VreemdgaanBeeld Getty Images

Wil je (niet) weten: de meest gebruikte smoesjes voor vreemdgaan

Vreemdgaan, het is en blijft een vervelend onderwerp. Cheating sucks! Of je nou zelf vreemd bent gegaan of je het slachtoffer bent geworden van een cheating scandal, het is nooit leuk. Om die reden wordt er ook vaak over gelogen.

Maar welke smoesjes worden er nou het meest gebruikt? Wij zetten ze voor je op een rijtje. Iets met een gewaarschuwd mens telt voor twee...

Op zoek naar een tweede (geheime) liefde

Uit onderzoek van de Engelse datingwebsite Illicit Encounters, een datingsite gericht op getrouwde mensen die op zoek zijn naar een tweede (geheime) liefde, blijkt dat er best veel verschillende redenen zijn. Aan meer dan 2000 gebruikers werd er gevraagd welke smoesjes zij gebruikten om als excuus aan hun partner te vertellen. Het resultaat verbaasde de meesten. Lees de alibi’s hieronder. Verbaast het jou ook?

Top 10 smoesjes die mannen gebruiken

 1. Voetbal kijken: ‘Schat, ik ga voetbal kijken. Ik kom straks terug’. Waarom moet je daarvoor elke keer uit huis gaan? Thuis staat er toch ook een tv? Daar kan je ook prima voetbal kijken, toch? Een beetje een slap excuus. Kon hij niks beters bedenken?
 2. Golfen: Golfen? Ja, golfen. Het wordt echt gebruikt als excuus. Als je vriend of man de deur uitgaat in een volledig golfpak en met golfsticks in een tas, kan je er toch ook vanuit gaan dat hij gaat golfen? Nee, niet dus. Hij zou ook ergens anders een hole in one kunnen zoeken.
 3. Overwerken: Ah ja, deze. Dit is het welbekende ‘ik ga vreemd’-smoesje. Zodra je je partner 5x per week moet ‘overwerken’, is het tijd om aan de bel te trekken. Niemand werkt bijna elke dag over, voor langer dan een week. Niemand.
 4. Na werk blijven hangen: Ook na werk blijven hangen doe je niet vaker dan één of twee keer per week. Als dat wel zo is, vermijd je je thuissituatie, want die is niet op en top. Of omdat je vreemdgaat. Ook dan is je thuissituatie niet op en top, maar dan lieg je er ook nog eens over. En dat heeft die persoon thuis zeker niet verdiend.
 5. De hond uitlaten: ‘Ben even de hond uitlaten, schat’ en vervolgens zie je partner en je hond pas na één of twee uur terug. Hebben zij een nieuwe looproute? Of gaan ze gewoon even snel langs zijn minnares? Als die viervoeters toch eens konden praten...
 6. Sportschool: Ook deze wordt erg vaak gebruikt, want in tegenstelling tot de rest, is dit wel een smoesje waar je makkelijk mee weg kan komen. Want ja, elke dag sporten voor één of twee uurtjes is vrij normaal. Is jouw partner ineens van de een op de andere dag een gymrat, doe dan zelf ook eens een rondje in het krachthonk om rond te kijken.
 7. Specifieke sport beoefenen: Is je partner een opeens geïnteresseerd in een wel heel specifieke sport en wil hij deze gaan beoefenen, het liefst vijf keer in de week? Ja, dan kan het foute boel zijn. Vraag hem eens geïnteresseerd naar zijn nieuwe hobby, daar zou hij veel over moeten kunnen vertellen. Toch?
 8. Met beste vriend afspreken: Nog een smoesje dat je best gemakkelijk in kan trappen, want ja, een vriend of vriendin bezoeken is niet zo gek. Vooral als het zijn beste vriend of vriendin is. Vraag of je een keer mee kan gaan. Als het antwoord daarop keer op keer ‘nee’ is, dan is dat wel raar en moet dit wel vragen bij je gaan oproepen.
 9. Op bezoek gaan bij kennissen: Deze lijkt een beetje op de smoes van hierboven. Het kan ook heel geloofwaardig overkomen. De enige manier om erachter te komen of dit inderdaad een smoes is, is om te vragen of je mee mag en kijken wat zijn antwoord hierop is.
 10. Werktrip: ‘Schat, volgende week heb ik een tripje naar het buitenland voor een paar dagen’. Heel toevallig wil hij dan ook dat je hem niet of nauwelijks bericht en hem even ‘helemaal op laat gaan in zijn werk’. Ja, wel héél erg toevallig zeg.

Top 10 smoesjes die vrouwen gebruiken

 1. Sportschool: Voor vrouwen is dit, net als bij de mannen, een smoes die veel wordt gebruikt en ook nog ‘goed’ werkt. Dit omdat het dus niet gek is om voor een paar uurtjes te sporten op een dag. Ga een week lang met je vriendin mee naar de sportschool, alleen dan kan je erachter komen of ze echt naar de sportschool toe gaat.
 2. Met vriendinnen uitgaan: Deze smoes is de welbekende ‘ik ga vreemd’-smoes van de vrouwen. Vooral van vrouwen die erg sociaal zijn en zich al te graag bezig houden met hun ‘vriendinnen’. Gaat zij steeds de deur uit om met vriendinnen uit te gaan, maar je weet de naam niet van deze vriendinnen of hebt nooit wat over ze gehoord (na het uitgaan). Ga dan op onderzoek uit, want dat is heel apart voor iemand die altijd met ‘vriendinnen’ is.
 3. Overwerken: Ja, overwerken. Vrouwen doen het ook en soms nog wel meer dan mannen. Alleen vijf keer per week overwerken? Nee, dat is niet meer zo geloofwaardig. Vooral niet als ze daarna altijd erg happy thuiskomt. Want na lang overwerken, ben je toch moe? Of ligt het aan ons?
 4. Na werk blijven hangen: Lekker even bijkomen na werk en bijkletsen? Ja, daar houden de meeste vrouwen wel van. Maar dat doe je toch niet op je werk? Maar thuis met je partner of aan de telefoon met vrienden of vriendinnen? Op werk bijkomen van werk? Klinkt niet echt realistisch. Vraag haar er even naar, komt daar geen logisch antwoord uit? Sorry, maar dan gaat ze misschien vreemd.
 5. De hond uitlaten: Net als bij de man, is het niet zo logisch als je langer dan twee uur wegblijft om je hond uit te laten. Na een plasje en een poepje ben je toch al wel klaar en keer je terug naar huis? Dat duurt toch niet zo lang? Tenzij ze met de buren of vrienden en vriendinnen de hond zijn gaan uitlaten. Dan kan je het nog betwijfelen, maar anders.. Anders kan je haar beter wel even apart nemen en vragen wat er aan de hand is. Want ‘de hond even uitlaten’ was het niet.
 6. Winkelen: Winkelen, een slim excuus om langer weg te blijven dan gepland was, zonder dat daar raar van wordt opgekeken. Als ze dit als excuus gebruikt, dan is ze wel heel slim bezig. Haar betrappen op vreemdgaan terwijl ze ‘aan het winkelen’ is, is dan ook best lastig.
 7. Op bezoek gaan bij kennissen: Nog zo één waarvan het moeilijk is om er achter te komen of ze de waarheid spreekt of dat ze aan het liegen is en misschien aan het vreemdgaan is. Op bezoek gaan bij kennissen is natuurlijk niet zo raar, maar als dit bijna elke dag gebeurd, is dit wel apart. Ziet je vriendin of vrouw haar kennissen vaker dan jou, dan zal je je daar wel zorgen om moeten maken.
 8. Met beste vriendin afspreken: Natuurlijk mag je liefje gewoon met haar vriendinnen afspreken! Maar vergis je niet: dit wordt ook vaak als smoesje om vreemd te gaan gebruikt. Ken je haar bff goed genoeg om te weten of zij je moppie een alibi om te cheaten zou geven?
 9. Schoonheidsbehandeling: Heeft ze elke dag een ‘schoonheidsbehandeling’, dan liegt ze. Waarom? Ten eerste is dat hartstikke duur, dat is gewoon niet bij te houden. En ten tweede is dat heel onrealistisch. Gaat ze dan elke dag voor of na haar werk na een behandeling doen? Klinkt niet echt realistisch toch?
 10. Specifieke sport beoefenen: Is je vriendin ineens helemaal into curling? Of korfbal? Terwijl ze normaal gesproken liever op de bank Netflix ligt te kijken? Dan moet je haar misschien eens goed polsen over haar nieuwe favo sport. Misschien mag je wel een keertje komen kijken?

Dus, begin jij het vertrouwen in je relatie beetje bij beetje te verliezen? En is je partner meerdere keren per week bezig met één of meerdere van de bovenstaande bezigheden? Sorry, dan bestaat de kans dat hij of zij vreemdgaat...

Bron: Fem-Fem

Gigi MarthaGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden