Seks met een kater Beeld Getty Images
Seks met een katerBeeld Getty Images

Waarom je met een kater méér zin in seks hebt

Je zou zeggen dat wanneer je maag nog narommelt en de wijn nog vast lijkt te zitten in je hoofd je niet direct zit te wachten op een potje seks. Toch blijkt dat vrouwen altijd juist extra zin hebben wanneer ze brak zijn. Waarom komt die zin in seks vandaan?

Volgens William H. George, promovendus aan de universiteit van Washington, kijk je met een glaasje teveel door een soort waas die alle onprettige factoren voor jou wegfiltert. Je zou dus kunnen zeggen dat hierdoor je mind wat simpeler functioneert en je extra behoefte hebt aan de positieve kant, namelijk sexy time.

Aangezien bij veel alcohol dit de volgende ochtend nog niet geheel uit je lijf is, kan het zijn dat bovengenoemde effect nog staat en je dus ook, brak als je bent, nog steeds extra zin hebt in seks.

Meer wijn, meer zelfvertrouwen

Volgens seksuoloog Yuri Ochrlrichs zorgt een drankje ervoor dat je het gevoel hebt dat je de hele wereld aankan. Daarmee neemt ook het 'wat vindt hij of zij van mij' gevoel af. Je zelfvertrouwen stijgt en het belang van presteren neemt af: dit zorgt ervoor dat er meer ruimte is voor seksuele prikkels. Net als bij de theorie van William H. George geldt hierbij ook dat dit gevoel de volgende ochtend nog wat aanwezig is.

Wijn… en seks!

Voor sommige mensen kan er een Pavlov-effect ontstaan als het gaat om drank en seks. Volgens William H. George zijn er mensen die het gevoel hebben dat ze sneller seks hebben wanneer ze hebben gedronken en hierdoor onbewust drinken koppelen aan seks. Zo kan je dus al hitsig worden na het nuttigen van een eerste drankje.

Vrouwen en brakke seks

Relatie- en sekstherapeute Denise Knowles denkt dat er een overeenkomst zit tussen het verhoogde libido van de vrouw en het verhoogde testosterongehalte door de alcohol. Een hoger testosterongehalte zorgt namelijk ook bij vrouwen voor een hoger libido. Vrouwen doen langer over het verwerken van alcohol dan mannen en zullen dus de volgende ochtend nog steeds meer testosteron in hun lijf hebben.

Liefde en brak

Daarnaast vertelt Denise Knowles dat wanneer je een kater hebt, je je kwetsbaarder voelt en daarom op zoek gaat naar liefde en warmte. Zo kan je dus extra behoefte hebben aan knuffelen in een warm bed, en ja wat zal daar op volgen...?

Flair RedactieGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden