seks donker Beeld Getty Images
seks donkerBeeld Getty Images

Vraag van de week: ‘Ze wil alleen seks in het donker, maar ik vind het geil om haar te zien’

Elke week behandelen onze deskundigen allerlei vragen op het gebied van seks en liefde. Deze week geven de Seksuologen met Twee antwoord op een seksvraag.

‘Ze wil alleen seks in het donker, maar ik vind het juist geil als we elkaar kunnen zien. Hoe overtuig ik haar ervan dat ze prachtig is?’

Seks met licht aan of uit, daar kunnen de meningen erg over verdeeld zijn! We snappen wel dat het lastig kan zijn als de een het licht aan wil en de ander het licht uit. Wat vaak een misvatting is, is dat de enige reden dat het licht uit zou moeten is omdat iemand onzeker is en deze persoon niet zou willen dat de andere het naakte lichaam in alle glorie ziet. Voor sommigen is dit helemaal niet het geval.

Er zijn ook andere redenen waarom het licht niet aan zou mogen. Seks hebben in het donker kan namelijk ook helpen wanneer je merkt snel afgeleid te zijn. Soms hoeft het maar een lelijk kussentje wat in de hoek van de kamer ligt te zijn wat kan zorgen voor afleiding en je uit de seksuele mood helpt. Ook kan het zo zijn dat door het uitschakelen van zicht, aanrakingen intenser ervaren kunnen worden.

Ga daarom eens het gesprek aan met je vriendin. Waarom wil ze graag seks met het licht uit. En waarom wil jij seks met licht aan. Er is natuurlijk ook een verschil tussen seks onder een tl-lamp of met bijvoorbeeld kaarsjes aan.

Wanneer je merkt dat je vriendin het lastig vindt om zichzelf net zo prachtig te vinden als dat jij dat vindt, geef haar dan de tijd en bouw bijvoorbeeld het licht aan doen op. Eerst een klein lampje of kaarsje in de hoek, dan steeds wat dichterbij. Ook kun je afspreken eerst onder de dekens te blijven als er meer licht is of juist bepaalde kledingstukken aan te houden. Ook kan je vriendin, als ze zou willen, een blinddoek dragen zodat het voor haar donker blijft.

Communiceer vooral en probeer samen te ontdekken wat de voordelen zijn van het licht uit of het licht aan. Want geloof ons, beide hebben voordelen!

Liefs,
Anne en Leila
Seksuologen met Twee

Anne en Leila zijn allebei twee Msc. seksuologen. Ze schreven samen het boek Taboek, waarin ze praten over alles rondom seksualiteit, intimiteit en relaties. Volg ze op Instagram @seksuologenmettwee.

Redactie FlairGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden