dirty talk Beeld Getty Images
dirty talkBeeld Getty Images

Vraag van de week: ‘Mijn vriend houdt van dirty talk, ik knap daar op af. Is dat raar?’

Elke week behandelen onze deskundigen allerlei vragen op het gebied van seks en liefde. Deze week geven de Seksuologen met Twee antwoord op een seksvraag.

Mijn vriend houdt van dirty talk tijdens de seks…maar ik knap daar juist een beetje op af, laat staan dat ik zelf zulke woorden uit m’n strot krijg. Is dat raar?

Tja, dirty talk kan een lastige zijn! Vooral als jullie niet dezelfde taal spreken. Op de een of andere manier wordt er al snel van uitgegaan dat dirty talk voor beide dirty is, in de goede zin van het woord. Wij krijgen echter vaak te horen dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn en ook dat het je soms juist uit de mood kan halen. Dat is natuurlijk niet wat we willen!

Om antwoord te geven op je vraag, het is dus niet raar dat je dit zo ervaart. Wel is het een beetje onhandig als je merkt dat je vriend het leuk vindt om dirty talk te gebruiken, terwijl jij hier niets mee hebt. Het is belangrijk om te ontdekken waar je wel opwinding uithaalt. Dirty talk kan namelijk op veel verschillende manieren.

Zo kan het bijvoorbeeld gemakkelijker zijn om in een andere taal dingen te zeggen. Ook kun je als er een bepaald iets is wat je vriend zegt wat totaal niet aanslaat, dit eens op een moment bespreken, buiten de seks om. Geef dan aan welke associatie je ermee hebt en ook dat het je niet helpt met het verkrijgen van opwinding.

Mocht je het vooral raar vinden omdat je het zelf lastig vindt bepaalde woorden uit te spreken, dan kun je dit ook zelf in je hoofd oefenen. Probeer er verder niet over na te denken. Ook wanneer je tijdens seks wel eens iets zegt, is het goed dit bij de seks te laten en er niet achteraf met een nuchtere visie op terug te kijken, want dan zijn heel veel dingen die gedaan en gezegd worden in the heat of the moment wat raar.

Masturberen & manifesteren

TikTok is in de ban van déze techniek

Wil je toch echt seks zonder de dirty talk van je vriend en vind je het lastig dit aan te geven? Dan kun je in de vorm van een opdracht/spelletje eens afspreken om geen geluid te maken tijdens de seks of om op andere manieren aan te geven wat je geil vindt.

Dirty talk is heel persoonlijk en het kan een zoektocht zijn om een taal te vinden die voor jullie beide werkt.

Succes!

Liefs,
Anne en Leila
De Seksuologen met Twee

Anne en Leila zijn allebei twee Msc. seksuologen. Ze schreven samen het boek Taboek, waarin ze praten over alles rondom seksualiteit, intimiteit en relaties. Volg ze op Instagram @seksuologenmettwee.

Seksuologen met TweeGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden