orale seks Beeld Getty Images
orale seksBeeld Getty Images

Vraag van de week: ‘Mijn vriend houdt niet van orale seks, maar ik mis het. Hoe kaart ik dit aan?’

Elke week behandelen onze deskundigen allerlei vragen op het gebied van seks en liefde. Deze week geven de Seksuologen met Twee antwoord op een seksvraag.

‘Mijn vriend is niet zo van de orale seks… terwijl mijn ex er enorm goed in was. Ik mis het! Maar ja, hoe kaart ik zoiets op subtiele wijze aan?’ - Mebel

Hoi hoi Mebel,

Dank je wel voor je vraag. Het is niet vreemd dat als je in een vorige relatie erg kon genieten van orale seks, je het nu mist wanneer het er niet of minder is. Dit bespreken met je partner is inderdaad goed om te doen, maar hoe pak je dat aan?

Het kan lastig zijn om over bepaalde seksuele behoeften of verlangens te praten, maar het is wel heel belangrijk dat je die stap neemt. Je kunt subtiel het gesprek starten door eerst over een meer algemeen onderwerp te praten, dat wel over orale seks gaat, maar niet direct over je eigen wensen hierin. Bijvoorbeeld ‘Er zijn steeds meer scenes in series merk ik waarbij vrouwen orale seks ontvangen, wat vind je van deze verandering?’. Hierdoor kun je peilen wat je vriend er in z’n algemeenheid van vindt en creëer je een opening voor een gesprek.

Hierna kun je doorvragen wat hij bijvoorbeeld fijn vindt in bed en wat hij graag zou willen uitproberen. Dit kan dan een goed uitgangspunt zijn om te bespreken wat jij graag zou willen tijdens de seks. Het is belangrijk dat je het gesprek hebt op een moment dat jullie beide ontspannen zijn en er ook de tijd voor kunnen nemen. Telefoons op stil, televisie uit en geen afspraken of deadlines die zorgen voor druk.

Als je jouw wensen rondom orale seks uit, benoem dan niet dat je ex er enorm goed in was. Laat hem erbuiten en focus meer op wat jij en je vriend nu kunnen doen in jullie seksualiteit. Probeer goed uit te leggen wat je wilt en leg de focus op dat je jouw wensen uit en niet dat je kritiek uit op je partner en zijn orale kunsten.

Seksuele behoeften en verlangens zijn in elke relatie anders. Wat voor de een werkt, werkt misschien niet voor de ander. Het is daarom belangrijk om samen te ontdekken wat voor jullie werkt en wat in jullie dynamiek past.

Praten over je seksuele verlangens kan soms wat ongemakkelijk zijn, maar het is wel een erg belangrijk onderdeel van je seksualiteit samen.

Liefs,
Anne en Leila
De Seksuologen met Twee

Anne en Leila zijn allebei twee Msc. seksuologen. Ze schreven samen het boek Taboek, waarin ze praten over alles rondom seksualiteit, intimiteit en relaties. Volg ze op Instagram @seksuologenmettwee.

Seksuologen met TweeGetty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden